Menú

VNG celebra el Dia del Voluntariat dient ‘gràcies' a la ciutadania compromesa

Comparteix:
03/12/2021 11:59

L'Oficina d'Entitats-Punt de Voluntariat ofereix formació, assessorament i acompanyament a entitats i persones implicades en projectes de la ciutat

El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat. Per això l'Ajuntament agraeix aquests dies la tasca de les persones voluntàries amb un gran “Gràcies” a les façanes d'entitats i equipaments municipals.

L'auditori de Neàpolis ha acollit aquest dijous un acte amb voluntaris de les entitats, en el que s'ha fet el lliurament de premis i diplomes del 2n concurs de fotografia “Capta el Voluntariat”, i s'ha inaugurat l'exposició dels treballs presentats al concurs que a partir del 18 de gener de 2022 s'exhibirà de manera itinerant als mercats i centres cívics de la ciutat. La jornada de celebració ha comptat també amb una actuació de dansa de l'entitat Vilanova Actua, una dramatització participativa sobre el voluntariat amb l'actriu Adriana Segura, l'actuació musical grup Dumingu, i la representació de l'obra “Cercant parella”, del grup de teatre Voluntariat per la llengua.

Segons Adrià Guevara, regidor de l'Oficina d'Entitats, l'acte ha de servir “per agrair a tothom qui fa possible el voluntariat des de totes les trinxeres. Perquè el voluntariat es commemora un sol dia, però es practica des de l'anonimat la resta de dies de l'any”. El regidor es mostra orgullós que “a Vilanova i la Geltrú podem presumir d'un teixit associatiu viu i actiu, i d'uns ciutadans i ciutadanes compromesos amb la seva vila”.

Amb la voluntat de ser al costat d'entitats i voluntariat, l'any 2019 l'Ajuntament va crear l'Oficina d'Entitats-Punt de Voluntariat, des d'on s'ofereix formació, assessorament i acompanyament tant a entitats com a persones que tenen interès en fer voluntariat.

Tres anys després, més de 750 persones han participat en les 41 formacions que s'han organitzat, s'han respost més de 500 consultes d'entitats i associacions, i s'ha derivat  187 voluntaris i voluntàries a diferents projectes d'entitats de la ciutat.

La bona acollida de l'Oficina d'Entitats es mostra en el fet que més de 100 entitats de la ciutat s'apunten cada any a les formacions, que estan orientades específicament a millorar el dia a dia i el funcionament de les entitats, i que han rebut una nota mitjana de 8,5 en les valoracions.

La pandèmia va afectar el 2020 l'activitat de l'Oficina d'Entitats, però tot i l'aturada general es van fer 13 formacions en línia, i es va fer una important tasca de coordinació de la Xarxa Ciutadana de Suport, que va mobilitzar desenes d'entitats i centenars de voluntaris durant els mesos més durs de la pandèmia.

Tota la informació sobre l'Oficina d'Entitats – Punt de Voluntariat a la seva web.

La gala va guardonar les millors fotografies del concurs 'Capta el voluntariat'

La gala va guardonar les millors fotografies del concurs 'Capta el voluntariat'

L'exposició podrà visitar-se a partir del 18 de gener als mercats i centres cívics de la ciutat

L'exposició podrà visitar-se a partir del 18 de gener als mercats i centres cívics de la ciutat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Dones, Entitats, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració