Menú

Participació ciutadana per elaborar el Pla Local d'Habitatge

Comparteix:
30/11/2021 10:26

L'Ajuntament obre una enquesta per recollir aportacions pel document que ha de definir la política local d'habitatge pels propers sis anys

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa un procés de participació ciutadana pel nou Pla Local d'Habitatge a través d'una enquesta telemàtica i diversos tallers.

El Pla Local d'Habitatge és el document tècnic definit en la llei del dret a l'habitatge que defineix la política local d'habitatge per un període de sis anys, i és la proposta marc per a concertar polítiques d'habitatge amb l'administració de la Generalitat.

Un document estratègic com el Pla Local d'Habitatge necessita de les idees, coneixements i la implicació de la ciutadania. És per això que al llarg de les tres fases del Pla es comptarà amb l'opinió i les propostes que es facin arribar per tal de recollir el màxim d'aportacions i ajudar a tenir una radiografia real del moment en que es troba la situació de l'habitatge a Vilanova i la Geltrú, i de les actuacions que cal fer des de l'Ajuntament.

Segons el regidor d'Urbanisme i habitatge, Xavier Serra: “el nou Pla Local de l'Habitatge vol posar especial èmfasi en l'assoliment del principi de solidaritat urbana per arribar a un mínim del 15% d'habitatges destinats a polítiques socials”, entre molts altres objectius.

Paral·lelament, l'Ajuntament ja ha començat a treballar en la Taula Local d'Habitatge, “un òrgan consultiu on es reforçarà el treball conjunt amb col·lectius, entitats i professionals vinculats amb l'habitatge, a més de les administracions públiques competents”, ha explicat Serra. La Taula local d'Habitatge és un altre element de participació ciutadana, de referència en les polítiques d'habitatge: servirà per a la redacció del Pla, pel seguiment de les actuacions del Pla un cop redactat i aprovat pel Ple, per la coordinació entre diferents agents del municipi, o per iniciar noves propostes i fer-les arribar al consistori, entre d'altres.

A partir d'avui mateix es pot participar en l'enquesta ciutadana del web participa.vilanova.cat clicant aquí.

Els objectius de l'enquesta són recollir l'opinió en relació a la situació de l'habitatge al nostre municipi, i també quines haurien de ser les actuacions que cal dur a terme per millorar-la. L'enquesta consta de 3 blocs:

-        Quines són les principals problemàtiques que té Vilanova i la Geltrú pel que fa a l'habitatge?

-        Quina és la problemàtica que més t'afecta?

-        Quines haurien de ser les actuacions prioritàries a desenvolupar per l'Ajuntament?

L'equip redactor del Pla és la cooperativa Celobert: Arquitectura, Enginyera i Urbanisme, equip amb una llarga trajectòria en la redacció de plans locals d'habitatge.

La redacció del Pla consta de tres fases: la primera és l'actual, en la que es fa una anàlisi i una diagnosi de la situació de l'habitatge en el municipi i de les condicions de context.

En una segona fase, a partir de la suma de la informació obtinguda, es plantejaran objectius i estratègies a través de tallers participatius. Finalment, la tercera fase servirà per concretar les actuacions que ha de tirar endavant el govern local a curt i mitjà termini per respondre a les necessitats detectades. Aquest darrer tram també comptarà amb sessions ciutadanes per prioritzar les actuacions.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració