Menú

L'alcaldessa demana a Mahle que ajorni el tancament de la factoria de VNG per poder buscar ajuts i reconvertir l'activitat

Comparteix:
24/11/2021 14:52

El Pacte Comarcal per l'Ocupació, reunit avui, dona tot el seu suport als treballadors i demana la implicació de la Generalitat i l'Estat

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, demana a la direcció de Mahle que ajorni la data de tancament de la factoria a Vilanova i la Geltrú per poder tenir temps de buscar ajuts i reconvertir l'activitat de la planta. “No ens han donat cap marge de maniobra, aquest és el problema, hem de fer que el govern de la Generalitat i el govern de l'Estat intervinguin, però no ens han donat temps”, ha explicat Arnau al programa Sessió Plenària de Canal Blau.

La multinacional alemanya va comunicar al comitè d'empresa el dia 17 de novembre la decisió de tancar la fàbrica el 28 de gener. “La forma de l'anunci ja és inaudit”, diu l'alcaldessa, “sabem que la planta de VNG necessitava una reorientació, però la decisió de Mahle és una irresponsabilitat social, per l'impacte que tindrà en el territori i a tot el país”.

Olga Arnau creu que cal “dilatar aquest temps el màxim. El que ens toca fer ara és trobar alternatives”. En aquest sentit l'alcaldessa ha recordat que Mahle ja té a l'Estat una planta dedicada a la producció de components per a vehicles elèctrics, i considera que la decisió de no reconvertir l'activitat a Vilanova i la Geltrú “és una deslocalització. Sembla que tenen la intenció de traslladar la producció a Polònia i a Portugal”. L'alcaldessa aposta perquè l'Estat destini diners dels fons Next Generation per reconvertir la producció de Mahle a Vilanova i la Geltrú, i lamenta que la multinacional “no hagi estat sincera” amb l'Ajuntament, “ens havien transmès la voluntat de reconvertir la factoria cap a la producció destinada vehicle elèctric”.

Arnau té clar “l'objectiu clau: mantenir els llocs de treball” i ha recordat que “és un problema de ciutat, això no va de partits polítics, va d'un problema social”. Per això l'alcaldessa ha destacat la unanimitat i el treball conjunt que està fent tot el consistori.

En una sessió extraordinària aquest matí, el plenari del Pacte per a l'Ocupació del Garraf, ha tractat també els efectes del tancament de Mahle. Totes les persones assistents han donat el seu suport al personal i les empreses afectades directament o indirectament per l'anunci. El plenari ha acordat tres accions: posar-se a disposició del comitè d'empresa, sol·licitar la intervenció de la Generalitat de Catalunya, i demanar la implicació del govern de l'Estat.

El Pacte per a l'Ocupació del Garraf comunicarà al Govern de la Generalitat de Catalunya què provoca el tancament de Mahle a la nostra comarca, sol·licitant la seva intervenció per aturar el tancament de l'empresa i, si això no és possible, aconseguir ajornar la clausura perquè es puguin negociar les condicions, defensant els drets dels treballadors, reindustrialitzant l'activitat. També es posarà de manifest que el Garraf necessita més sòl per activitat industrial.

El Pacte també demanarà al Govern de l'Estat que s'impliqui en la solució d'aquest greu problema i que estigui amatent perquè l'empresa Mahle no gaudeixi de cap ajut de Fons europeus perquè està deslocalitzant una seu de l'empresa que no és deficitària sota cap supòsit.

El programa Sessió Plenària de Canal Blau TV s'emet avui dimecres a les 21 i a les 23 h.

La factoria de Mahle a VNG

La factoria de Mahle a VNG

Olga Arnau, al programa de Canal Blau Sessió Plenària

Olga Arnau, al programa de Canal Blau Sessió Plenària

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració