Menú

Trobada d'experts internacionals a la Masia d'en Cabanyes per debatre sobre les implicacions del 'blockchain'

Comparteix:
11/10/2021 13:48

VNG serà el centre de la reflexió al voltant d'aquesta tecnologia disruptiva

Els dies 15 i 16 d'octubre se celebrarà a la Masia d'en Cabanyes, una trobada internacional relacionada amb la tecnologia blockchain o cadena de blocs. Més de 60 professionals de diferents sectors com el jurídic, la identitat digital, la tecnologia, les finances descentralitzades o les monedes governamentals debatran sobre alguns dels efectes i repercussions de l'ús i aplicació de les cadenes blocs en la societat.

El blockchain és una tecnologia per crear bases de dades, formant cadenes de blocs dissenyades per evitar-ne la modificació un cop que una dada ha estat publicada. Aquesta tecnologia està molt vinculada a la seguretat i confidencialitat de les transaccions electròniques i a fenòmens com ara les criptomonedes.

La ponència inaugural de l'esdeveniment anirà a càrrec de José Ignacio Latorre, un dels físics més prominents d'Espanya. La seva ponència se centrarà en l'ètica i les màquines, un dels majors reptes dels pròxims anys. Altres temes que es debatran durant la trobada seran la privacitat, la regulació i el lliure albir, com empoderar les persones vers les grans tecnològiques, com la tecnologia en general està activant l'statu quo de la societat, i el futur de l'economia digital, web3, nous models de treball i les seves pertinents retribucions.

La trobada comptarà amb la participació de persones provinents dels Estats Units, Alemanya, Mònaco, Rússia, Argentina o Hongria, entre altres països. L'objectiu és parar, pensar i reflexionar sobre una de les tecnologies nominades a crear un impacte rellevant en la societat d'aquest futur més pròxim.

Les jornades compten amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i de Neàpolis. La regidora d'Innovació, Conxi Martínez, destaca la importància de la reflexió en el sector tecnològic, "és important analitzar el que comportarà una tecnologia tan disruptiva com les cadenes de blocs al futur més proper".

El blockchain i la ciberseguretat es presenten com un dels sectors amb més futur i amb més capacitat d'incorporar-se plenament a l'administració pública. "Som conscients que la seguretat és un valor específic i capital en la relació de la ciutadania amb els ajuntaments i, per tant, hem d'estar atents a l'evolució d'aquestes tecnologies", afirma Martínez.

Tant divendres com dissabte es duran a terme taules de debat matí i tarda, en dues sessions paral·leles. A més a més, també hi haurà activitats socials, culturals i de coneixement de l'entorn.

Més informació

La trobada es farà a la Masia d'en Cabanyes (Foto:masiadencabanyes.cat)

La trobada es farà a la Masia d'en Cabanyes (Foto:masiadencabanyes.cat)

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració