Menú

La Diputació subvenciona el projecte de treball comunitari al Tacó i l'Armanyà

Comparteix:
29/09/2021 15:07

173 mil euros per un projecte que vol reduir les desigualtats socioeconòmiques i promoure la convivència inclusiva, la participació i la cohesió social

L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 172.900 euros a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en el marc del projecte "Barris i comunitats: motors de transformació social", per tirar endavant el projecte “Teixint barri” que s'està duent a terme als barris del Tacó i l'Armanyà.

El projecte de treball comunitari que l'Ajuntament va engegar just abans de la pandèmia ha de servir per reforçar els vincles, les aliances socials, i facilitar l'articulació d'una xarxa relacional orientada a l'apoderament del veïnat.

Així, al centre cívic del Tacó s'hi ubica un Equip Bàsic d'Atenció Social que vol anar més enllà d'atendre les famílies i la població del barri, fent treball comunitari en matèria de dependència i d'acció social. S'ha creat un grup motor format per tècniques de les regidories d'Acció Social i Dependència i de Participació ciutadana i gent gran, que conjuntament planifiquen i duen a terme accions comunitàries al territori per conformar un espai que serveixi de punt de cohesió i atenció a la comunitat.

L'equip està duent a terme un seguit d'accions per crear teixit de barri i poder detectar i cobrir les necessitats en matèria de dependència. Amb aquesta acció es busca potenciar el sentiment de pertinença. Per facilitar aquests espais de trobada i relació, l'Ajuntament va adquirir dues màquines de cosir en una empresa local amb els diners recaptats a la Cursa del tió, i s'han organitzat activitats esportives, a més de sortides per conèixer espais de la ciutat com la platja, l'Espai Far o el Museu Romàntic Can Papiol.

El regidor d'Acció Social, Jaume Aliaga, explica que “en aquestes trobades sorgeixen històries de vida que són compartides, és un espai de relació important que potencia el sentiment de pertinença a la comunitat i a la ciutat”. L'objectiu a més llarg termini, diu “és poder portar aquest model de treball comunitari integral a altres barris de la ciutat, fugint del model assistencial tradicional dels serveis socials”.

 

El projecte transformador de la Diputació

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa el Projecte Transformador "Barris i Comunitats: motors de transformació social" a 13 municipis per reduir desigualtats. Aquesta primera edició està dotada amb un fons de 2.247.700 euros que es concreten en 172.900 euros per a cadascun dels municipis participants per a aquest 2021, amb la voluntat de continuïtat els anys 2022 i 2023.

La voluntat del programa és oferir respostes transformadores que prevegin la revitalització social dels barris en contextos de majors oportunitats d'inclusió i cohesió socials. El fons preveu el suport a actuacions i a la contractació de professionals i suport a la formació i intercanvi de coneixements.

Aquest és un dels 21 Projectes Transformadors elaborats per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província. L'objectiu és “impulsar projectes amb vocació integral i que posin l'accent en dos elements nuclears: les polítiques socials en el centre de l'acció, i entendre la comunitat i el veïnat com a motor de canvi, ja que són les persones que viuen als barris els veritables actors i protagonistes de la seva transformació”.

L'Equip Bàsic d'Atenció Social s'ha instal·lat al centre cívic del Tacó

L'Equip Bàsic d'Atenció Social s'ha instal·lat al centre cívic del Tacó

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració