Menú

Els ajuntaments del Penedès Marítim demanen que es revisin les noves bonificacions de la C-32

Comparteix:
15/09/2021 14:04

Els alcaldes i alcaldesses, reunits ahir, volen analitzar el nou model amb la Generalitat per premiar la recurrència i aconseguir el 50% al peatge de Vallcarca

Els alcaldes i alcaldesses que integren el Pacte del Penedès Marítim i els representants dels Consells Comarcals es van reunir ahir per analitzar les noves bonificacions a les autopistes que van entrar en vigor el passat 1 de setembre, i van acordar demanar una trobada amb el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per revisar el nou model implantat i l'impacte que ha tingut sobre la ciutadania, especialment pel que fa a l'autopista C-32 sud.

Els alcaldes han recollit les queixes de moltes persones usuàries d'aquesta via i lamenten que amb el sistema actual no es bonifica addicionalment els conductors i conductores que realitzen els viatges d'anada i tornada de forma més habitual, com succeïa fins a l'1 de setembre, i que en aquests casos arribava fins al 60%. En aquest sentit, s'han compromès a continuar treballant per a premiar la recurrència d'ús de la via i aconseguir el 50% de descompte al peatge de Vallcarca pel nou sistema universal. A més, també demanaran les dades exactes d'aquest nou model per conèixer com afecta a la població segons el tipus de trajecte realitzat, així com el volum de trànsit que hi ha hagut en els darrers mesos.

La reunió d'ahir, que va tenir lloc a Cunit, va aplegar els municipis integrants del Pacte del Penedès Marítim, és a dir, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella (Garraf), Cunit, Calafell i el Vendrell (Baix Penedès) i els dos Consells Comarcals, amb presència també de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Els alcaldes demanaran el compromís amb l'acord del Pacte del Penedès Marítim de les demandes del territori, és a dir, el 100% de bonificació a la barrera de Cubelles, el 50% des del primer viatge a la de Vallcarca i, a més, arribar fins al 60% en aquest peatge per a trajectes habituals. Aquestes demandes es formularan en forma de proposta al Parlament de Catalunya per tal que l'executiu català assumeixi aquesta mesura en el pressupost de 2022.

Actualment, el sistema de bonificacions comporta descomptes del 40% de l'import del peatge per als turismes en el tram Castelldefels-Sitges i del 70% en el tram Sitges-El Vendrell, en els desplaçaments d'anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, amb el mateix origen i destí, des del primer viatge. Aquestes mesures van ser ben rebudes en un primer moment, ja que suposaven un canvi de model i implanta un sistema universal que no posa cap topall al número de viatges realitzats. Les bonificacions arriben a un major nombre de persones, però es consideren insuficients, atès que el Pacte del Penedès Marítim demanava més descomptes i perquè ara s'ha perdut el 60% de tarifa reduïda que tenia la recurrència de pas.

Imatge d`arxiu de l`autopista C-32

Imatge d'arxiu de l'autopista C-32

La reunió dels ajuntaments i ens integrants del Pacte del Penedès Marítim, ahir a Cunit

La reunió dels ajuntaments i ens integrants del Pacte del Penedès Marítim, ahir a Cunit

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració