Menú

Nou tractament fitosanitari per combatre el morrut de les palmeres

Comparteix:
23/08/2021 13:06

L'actuació anirà acompanyada d'un reforç del tractament contra el tigre del plataner i la mosca blanca en diversos espais de la ciutat

Del 29 d'agost al 9 de setembre es durà a terme un tractament per combatre el morrut de les palmeres, un insecte especialment invasiu i agressiu per a aquesta espècie vegetal (Phoenix dactylifera) i que requereix d'actuacions per preservar-ne la salut. A banda dels treballs als més de 600 exemplars de palmeres que, especialment es concentren a la façana marítima, també es durà a terme en paral·lel una actuació general de reforç contra el tigre del plataner i la mosca blanca, que poden afectar algunes espècies vegetals com els plataners i les moreres que es troben en diversos carrers de la ciutat.

Els treballs es realitzaran sempre en horari nocturn, entre les 23.00 h. i les 7:00 h., per tal de minimitzar les molèsties a la ciutadania. Del 29 d'agost al 5 de setembre es realitzarà l'actuació a les palmeres de tota la façana marítima, del passeig de Ribes Roges fins al Far. El 6 de setembre tindrà lloc al passeig Voramar, al Prat de Vilanova, i a la Masia en Cabanyes, mentre que del 7 al 9 de setembre s'actuarà sobre les palmeres ubicades en espais de l'interior de la ciutat com la plaça de la Vila, els parcs de Gumà i Ferran i Molí de Vent, els jardins de la Fàbrica nova o la plaça dels Alumnes Obrers, entre d'altres. Les tasques de reforç del tractament als plataners i moreres es duran a terme, principalment, del 7 al 9 de setembre.

Mentre que l'actuació a les palmeres es realitza ruixant directament a l'ull de cada exemplar, l'aplicació dels productes a la resta d'espècies es fa mitjançant l'atomització de l'insecticida. Tal i com estableix el protocol, la regidoria d'Espai Públic ja ha informat d'aquesta actuació detalladament a les persones amb patologies prèvies com la sensibilitat química múltiple. Els productes emprats són Epik/23377/Acetamiprid (20%) -per combatre el morrut de les palmeres- i Decis Protech/23545/Deltamerin (1,5%) i Bagani/23529/Tetraconazol (12.5%) com a reforç del tractament contra el tigre del plataner i la mosca blanca.

Palmeres al passeig de Ribes Roges

Palmeres al passeig de Ribes Roges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració