Menú

La pandèmia contribueix a la transformació digital de l'Ajuntament de VNG

Comparteix:
19/08/2021 10:22

El grau de maduresa digital es quantifica per la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals

El Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha creat l'Índex de Maduresa Digital de les administracions locals catalanes, que permet conèixer el grau de transformació digital d'ajuntaments i ens públics.

En el cas de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'índex és d'un 53, dos punts per sobre de la mitjana catalana. Durant l'any 2020, marcat per la pandèmia i les restriccions d'accés presencial a les administracions, l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat ha augmentat considerablement.

Les dades més significatives de la transformació digital de l'Ajuntament són l'augment de les consultes per via digital. En el cas de la presentació de sol·licituds de forma presencial, s'ha passat de fer-ne prop de 37.000 l'any 2019, a més de 20.500 el 2020. Paral·lelament, les sol·licituds per via electrònica han augmentat, passant de les 14.000 el 2019, a les 23.000 el darrer any.

I és que la gran majoria de tràmits que la ciutadania ha de fer amb l'Ajuntament es poden fer online. Informació relacionada, maig de 2020

L'evolució digital de l'Ajuntament es mostra en xifres com la tramitació ciutadana o la contractació electrònica, que han crescut exponencialment el darrer any. Així, factures, notificacions, l'enviament de cartes certificades o les licitacions han passat a fer-se majoritàriament de manera electrònica, estalviant l'ús del paper i les cues de persones a la seu de l'Ajuntament. Justament un dels punts a valorar és l'evolució de la despesa en paper que ha fet l'administració, que s'ha reduït dels més de 3.000 paquets de 500 fulls el 2019, als 2.100 l'any 2020.

 

El grau de maduresa digital

L'índex de maduresa digital analitza els principals indicadors de govern digital i obert, i serveix perquè cada administració local pugui fer una autoavaluació del seu grau de maduresa digital i conèixer de forma clara i objectiva els seus punts forts i àmbits de millora.

Per tal d'avançar en la transformació digital de totes les administracions locals i impulsar un país digital i obert, s'elabora aquest índex analitzant més de 30  indicadors. Així, es valora la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals, i l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat.

Aquestes dades s'obtenen de l'anàlisi de les webs de les administracions locals, l'activitat associada als serveis de l'AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d'aplicacions. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.

Més informació

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració