Menú

Vilanova i la Geltrú presenta Crea&TIC, el programa de suport al mercat de treball local a través de les tecnologies digitals avançades

Comparteix:
02/08/2021 10:09

Forma part del projecte Treball, Talent Tecnologia, TTT, de la Diputació de Barcelona

Vilanova i la Geltrú ha donat a conèixer  el pla d'acció del Crea&TIC, el programa orientat a generar ocupació en el sector tecnològic i de la digitalització d'empreses locals. La regidora d'Innovació i Empresa, Conxi Martínez, va detallar les accions que es duran a terme en l'acte de presentació dels programes de la comarca del Garraf que s'inclouen dins el pla Treball, Talent i Tecnologia que lidera la Diputació de Barcelona.

L'Ajuntament de VNG “vol anar més enllà de la simple generació d'ocupació” explica Martínez, “i impulsar un ecosistema de foment de les tecnologies disruptives, com són la intel·ligència artificial, la internet de les coses, la realitat virtual o el blockchain, que converteixin la ciutat en un referent”. L'objectiu és que el desplegament d'aquestes tecnologies ajudi a impulsar empreses en àmbits com l'entreteniment digital, el turisme, l'oci, la formació, la comunicació, i la salut entre altres.

Les primeres accions del Crea&TIC ja s'han posat en marxa. Les actuacions més rellevants d'aquest projecte són: anàlisi de les necessitats de les empreses per a la seva digitalització, la formació específica en tecnologies avançades, les beques per aquesta formació i l'acompanyament al teixit empresarial per a la digitalització de la seva activitat i foment de l'intraemprenedoria.

La regidora d'Innovació ha volgut expressar el reconeixement especial “a la Diputació de Barcelona que ha posat a disposició dels municipis aquesta nova eina que ens ha de permetre abordar la formació especialitzada des d'una nova perspectiva, més àgil i innovadora.”

Per Conxi Martínez, el programa Crea&Tic ha de permetre, en el futur, tenir noves eines per crear un ecosistema disruptiu a Vilanova i la Geltrú, que generi noves oportunitats d'ocupació. “Si sabem incorporar aquest programa als futurs plans d'Innovació Local i de Projecció Internacional que posarem en marxa a la tardor, aconseguirem -segur- generar un revulsiu en el nostre teixit empresarial i posicionar la ciutat com a referent estratègic en tecnologies disruptives, per tal d'atreure talent, noves empreses i nous fons europeus.”

Les accions a dur a terme estan dividides en tres nivells El primer nivell, es refereix a la ciutat, el Crea&Tic vol iniciar el procés de digitalització del municipi per fer que Vilanova i la Geltrú sigui més competitiva. El segon nivell se centra en l'ecosistema empresarial local i pretén que les empreses augmentin les seves capacitats digitals i que això generi noves oportunitats d'ocupació. El tercer nivell d'impacte fa referència a les persones treballadores i emprenedores, millorant les seves capacitats digitals.

Presentació dels projectes TTT al Consell Comarcal

Presentació dels projectes TTT al Consell Comarcal

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració