Menú

L'Ajuntament ha denunciat la crema reiterada de contenidors i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació

Comparteix:
21/07/2021 9:28

Ha estat identificada una persona i continua la recerca perquè els responsables paguin els danys

L'Ajuntament ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra davant de l'allau de contenidors cremats en les darreres setmanes. Entre dilluns i dijous de la setmana passada es van cremar a Vilanova i la Geltrú 26 contenidors, fet que ha suposat un trasbals en el servei de recollida d'escombraries perquè alguns carrers de la ciutat s'han quedat sense contenidors.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació que, de moment, ha permès identificar una persona. La recerca continua amb l'objectiu que els responsables dels incendis paguin els danys que han ocasionat a la ciutat. VNG compta en diversos punts amb càmeres de vigilància que permeten identificar i, si és el cas, denunciar les persones que cometen infraccions a l'hora de llançar deixalles.

La Policia Local ja va identificar fa algunes setmanes una persona implicada en la crema de contenidors, gràcies a la col·laboració ciutadana. La Policia demana a qualsevol persona que detecti una actitud sospitosa que truqui als serveis de seguretat (Policia Local 092 / 938106666).

Des de l'inici del 2021 es comptabilitzen 110 contenidors cremats, 51 dels quals en l'últim mes i mig. Per reposar aquests contenidors cremats, i mentre no comenci a funcionar el sistema de recollida porta a porta, l'Ajuntament ha comprat 200 contenidors nous, per un import de 113.770 €, i es preveu que es comencin a col·locar a partir del 27 de juliol.

Per tal de millorar la recollida d'escombraries, l'Ajuntament fa una crida al civisme i a la responsabilitat de la ciutadania i demana que no es deixin escombraries a llocs on no hi ha contenidors, que es posin les escombraries dins dels contenidors corresponents i no deixar trastos voluminosos al voltant dels contenidors, trucant al 900 10 26 30 per concertar la recollida a la porta de casa.

En cas de qualsevol incidència amb la recollida de la brossa, es pot fer saber a l'Ajuntament a través de l'aplicació per a telèfons mòbils Millora VNG (descarrega-la a: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.dinaptica.attendciudadano.vilanova

 

Contenidor cremat a la rambla Arnau de Vilanova

Contenidor cremat a la rambla Arnau de Vilanova

Entre dilluns i dijous es van cremar 26 contenidors

Entre dilluns i dijous es van cremar 26 contenidors

Alguns carrers s'han quedat sense contenidors

Alguns carrers s'han quedat sense contenidors

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració