Menú

L'Espai Far compleix cinc anys i projecta tenir un nou espai expositiu al voltant del bot Víctor Rojas

Comparteix:
19/07/2021 14:54

Celebració amb un conte infantil, l'actuació de les Carpetes i el Porronet i una performance artística

L'Espai Far va complir divendres cinc anys des de la seva obertura. Aquest equipament cultural i turístic dedicat al patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú compta amb tres àmbits d'exposició permanent: el Museu del Mar, l'espai Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.

El regidor de patrimoni, Jordi Medina, explica que "l'Espai Far és un projecte polític que lliga la projecció turística de la ciutat amb el llegat mariner de Vilanova i la Geltrú. L'evolució de la nostra ciutat no s'entendria sense el protagonisme del mar i el nostre present no es concebria sense tantes i tantes persones que van fer i fan del mar la seva passió".

"Els aniversaris ens permeten fer aquesta retrospectiva històrica" reflexiona Medina, "però, alhora, pensar en el futur. En els pròxims mesos començarem el tancament de l'espai que ocupa el bot de salvament marítim Víctor Rojas per guanyar un espai expositiu i polivalent per dur-hi a terme tallers". El regidor avança també que s'està renegociant el conveni amb l'autoritat portuària per ampliar-ne els usos i les activitats.

La celebració de l'aniversari va tenir tres moments: El conte "la Carpa Juanita", que va explicar Montse Panero pel públic infantil, la presència de les Carpetes i el Porró, que van fer el seu ball i una performance artística de Lluís Amaré i Ferran Ferrer Margalet amb música de Musicàrea.

"L'Espai Far és un dels museus més rellevants de la nostra ciutat" afirma Jordi Medina, "forma part de la marca de Museus de Vilanova i la Geltrú i és un dels elements patrimonials que ens aproxima a la distinció de vila marinera atorgada per la Generalitat de Catalunya".

 

Els espais expositius

L'Espai Far està format per tres espais diferents, tots vinculats al mar:

- L'Associació del Museu del Mar va recollir tot un conjunt de peces per conservar la tradició marinera de la ciutat i crear el Museu del Mar. Les tasques museogràfiques, de documentació, estudi i trasllat van ser essencials per donar una nova forma al Museu del Mar.

- El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués reprodueix l'antic museu que creà Francesc Roig Toqués (1921-2008) a la casa familiar, Mas Carolina. Les feines d'inventariar i neteja van ser essencials per garantir que la nova ubicació de la col·lecció no perdés la seva essència. Enguany, la ciutat celebra el centenari del naixement de Francesc Roig, amb diversos actes per donar a conèixer el personatge i el seu llegat a la ciutat.

- El bot de salvament Víctor Rojas. Va arribar a la ciutat l'any 1925, provinent de l'Ametlla de Mar, i va prestar servei a la platja durant vint-i-cinc anys. Posteriorment participà en les regates de bots salvavides fins al 1957. El bot estava situat al jardí del Museu del Mar. Va necessitar una restauració i es va traslladar d'ubicació per tal de garantir una major conservació.

 

Més informació AQUÍ

Les Carpetes i el Porronet, a la celebració de l`aniversari

Les Carpetes i el Porronet, a la celebració de l'aniversari

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració