Menú

Les banderes blaves, que reconeixen la qualitat, ja onegen a Adarró, Ribes Roges, Ibersol i Sant Gervasi

Comparteix:
15/07/2021 11:41

Les platges de VNG, segures davant de la Covid-19 amb el reconeixement del segell Safe Travels

La bandera blava ja oneja a les platges d'Adarró, Ribes Roges, Ibersol i Sant Gervasi. Aquest és un guardó internacional que reconeix la qualitat ambiental de les platges i ports esportius. Vilanova i la Geltrú repeteix en nombre de distincions i, a més, aquestes quatre platges i una cinquena, el Far, compten amb dos reconeixements més: per un costat el segell Safe Travels i per l'altre el distintiu Biosphere.

D'aquesta manera les platges del municipi refermen l'aposta per la qualitat en els serveis, per ser uns espais sostenibles, i pel compliment dels protocols enfront de la Covid-19.

L'alcaldessa, Olga Arnau, valora positivament aquest nou reconeixement que fa referència a la prevenció davant del Coronavirus. "Des de l'any passat tenim el segell Safe Travels que vol dir que dins dels circuits internacionals ens reconeixen com una platja on sí que hi ha mesures Covid-19 i s'hi pot estar amb seguretat i tranquil·litat perquè hi ha les distàncies i els espais adients per mantenir les mesures".

 

Distintiu Safe Travels

Cinc platges de VNG estan acreditades amb el segell Safe Travels, que valora els protocols de viatge segur a escala mundial. Aquest distintiu permet a les persones viatgeres reconèixer en qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que hagin adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19.

El fet de comptar amb el segell Safe Travels transmet confiança a l'hora de poder gaudir de viatges segurs. A més, és important de cara a professionals i agents del sector, ja que acredita la implementació de mesures de seguretat i prevenció enfront de la pandèmia.

 

Reconeixement Biosphere i banderes blaves

Les platges del Far de Sant Cristòfol, Ribes Roges, Adarró, Sant Gervasi i Ibersol compten amb el reconeixement Biosphere. Es tracta d'un reconeixement de qualitat de turisme sostenible. Per a l'obtenció d'aquest reconeixement cal demostrar que s'està treballant pel compliment amb els 17 ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenibles.

Les banderes blaves són guardons que atorga l'organisme internacional ADEAC, Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor,  i que certifiquen la qualitat i els serveis que ofereixen les platges que ostenten aquest distintiu. La presència d'una Bandera Blava en una platja reconeix el compliment d'aspectes com l'accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, i que disposa d'una informació i gestió ambiental adequades.

La regidora d'espai públic, Marta Jofra, explica que “és un guardó que està reconegut internacionalment i el que valora és la qualitat ambiental de les platges del nostre municipi”. La regidora destaca que “la presència de la bandera en una platja reconeix i estimula l'esforç que fem des de l'ajuntament per aconseguir aquest guardó i per complir els criteris que cada any es van revisant”.

Els criteris que una platja amb Bandera Blava ha de complir es revisen periòdicament, amb la finalitat d'assegurar que es manté l'esforç de les administracions locals per aconseguir una millora contínua.

Les banderes blaves reconeixen la qualitat de les platges

Les banderes blaves reconeixen la qualitat de les platges

Olga Arnau i Marta Jofra, a la platja d`Adarró

Olga Arnau i Marta Jofra, a la platja d'Adarró

Cinc platges de VNG també tenen els segells Safe Travels i Biosphere

Cinc platges de VNG també tenen els segells Safe Travels i Biosphere

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració