Menú

L'Ajuntament de VNG presenta el nou programa esportiu “Esport i Dona +”

Comparteix:
08/07/2021 15:10

Una nova acció per promoure els valors i la pràctica esportiva quotidiana, entre les dones i el col·lectiu LGTBI

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant la regidoria d'Esports i l'assessorament de l'Espai d'Equitat, ha presentat una nova acció per fomentar la pràctica esportiva quotidiana entre aquells col·lectius menys inclosos.

El programa  Esport i Dona + neix amb l'objectiu de facilitar i incrementar la participació de les dones i del col·lectiu LGTBI a una experiència vital i enriquidora, com és el món de l'esport, de manera que es reconegui la pràctica esportiva com un privilegi i es pugui integrar en l'estil de vida de les dones, en la seva vida quotidiana.

Com ha explicat l'alcaldessa, Olga Arnau, en l'acte de presentació, “l'esport és probablement un dels àmbits on es detecten més diferències. La promoció de l'esport femení i l'accés de totes les persones a la pràctica esportiva són objectius del Pla d'Actuació Municipal, perquè l'esport comporta beneficis de salut, benestar i cohesió social per a les persones. Per tant, amb aquesta iniciativa que avui presentem avancem en aquests objectius”. 

El programa pretén integrar-se i modificar l'actual estructura organitzativa de les activitats que s'impulsen o promouen des de l'Ajuntament, com és l'esport de lleure i salut, l'esport en edat escolar i l'esport de competició, així com també en aquells llocs on es realitza la pràctica esportiva, com són les entitats, les empreses i els centres escolars, entre d'altres.    

La regidora d'Esports, Blanca Albà, ha explicat els objectius del programa: “augmentar la participació d'aquests col·lectius a totes les branques esportives, incorporar l'esport a la vida quotidiana, i formar i sensibilitzar tècnics, directius de clubs esportius  i famílies en la diversitat”.

Per això s'han creat activitats esportives mixtes, i especialment no mixtes, on tothom se senti còmode. En aquest sentit, la tècnica d'esports Mònica Coll ha explicat els eixos en que treballarà la campanya: revisar i renovar les activitats i programes que ofereix la Regidoria, organitzar una activitat mensual per a les dones i el col·lectiu LGTBI+, i crear xarxa per oferir-los eines si després volen continuar amb l'esport que han provat.  

Entre les activitats proposades hi ha la nàutica, la marxa nòrdica, la bicicleta, l'skate, el trail running, el vòlei platja, el tennis platja, les caminades, o la natació en aigües obertes.
 

Campanya Olímpicament

Per tal de donar a conèixer el nou programa “Esport i Dona +” aquest mes de juliol s'enceta la campanya #Olímpicament. El lema fa referència, en clau d'humor, a l'expressió col·loquial “passar olímpicament”, que la campanya aplicarà a la superació i transgressió dels estereotips lligats a l'esport, dels quals cal “passar” per tal de construir vides més saludables. Els tres eixos que estructuraran aquesta acció comunicativa són:
“Passo #Olímpicament dels estereotips” Trencar la idea que l'esport ha de ser una pràctica competitiva i d'alt rendiment. L'esport i l'exercici han de ser pràctiques de lleure i promoció del benestar per a tothom, i facilitadores de processos de socialització, joc i diversió.

“Passo #Olímpicament de masclismes”. Vol promoure la dignificació i visibilitat de l'esport femení, i el coneixement dels esports neutres i pràctiques que no segreguen per gènere.

“Passo #Olímpicament de desigualtats”. La campanya no vol defugir les desigualtat estructurals de la societat i, des del seu petit espai, intentarà fer assequible i accessible la participació en pràctiques esportives de totes les persones de la ciutat.

El disseny visual de la campanya #Olímpicament s'ha pensat en coherència als valors que vol transmetre. El disseny i els elements tipogràfics escollits ostenten diversitat interna i variacions, respecte les seves referències. Una de les seves responsables, Núria Araüna, ha explicat que la campanya comunicativa vol “obrir finestres i posar recursos, orientada a la superació de barreres, tant físiques com simbòliques. Tothom s'ha de sentir convidat a fer esport”.

Pel que fa al logotip, els cercles olímpics originals canvien per formes irregulars i variades,  representant la diversitat humana. Les tipografies, dissenyades per dones o per col·lectius amb amplia presència femenina, són de codi lliure, amb voluntat d'accessibilitat com l'esportivitat que la campanya vol promoure.

Els hashtags principals de la campanya seran: #Olímpicament #EsportInclusiuVNG

Tota la informació aquí

Olga Arnau, Blanca Albà, Mònica Coll i Núria Araüna han presentat la campanya

Olga Arnau, Blanca Albà, Mònica Coll i Núria Araüna han presentat la campanya

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones, Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració