Menú

Retornen les activitats presencials als Centres Cívics Municipals de VNG, amb una vintena de cursos

Comparteix:
27/05/2021 10:16

L'1 de juny obrirà de nou l'Espai de Jocs de taula del Casal Municipal, per a persones majors de 60 anys

La millora de les dades sanitàries fa que de mica en mica es vagin reprenent les activitats presencials als equipaments municipals de la ciutat. Aquest és el cas de la Xarxa de Centres Cívics que, després que ho aprovés el Procicat, ha pogut retornar la presencialitat pel que fa als cursos i tallers, tots ells adaptats a les mesures sanitàries bàsiques de contenció de la #covid19

Durant aquests mesos de tancament, els Centres Cívics només podien oferir els serveis considerats essencials, que són aquells que tenen a veure amb els temes relacionats amb la salut i els serveis socials. A partir d'ara tornen a obrir portes amb una oferta de més de vint activitats, que requereixen inscripció prèvia. Cal tenir en compte que l'aforament està limitat a 10 persones per curs o taller.

Un altre equipament que ben aviat començarà el camí cap a la normalitat és el Casal de Gent Gran. A partir de l'1 de juny, obrirà novament les portes l'Espai de jocs de taula. Un espai adreçat a persones majors de 60 anys que es podrà utilitzar de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, i dissabtes i diumenges de 15.30 a 19.30 hores. Per poder-hi anar caldrà demanar cita prèvia, per telèfon al 93 816 9029 o presencialment. Dins l'espai no es podrà menjar ni beure, s'haurà d'anar amb mascareta i serà obligatori netejar el material que es faci servir després de cada ús.

Per tal de poder tornar a obrir l'Espai de jocs de taula, s'han fet un seguit de millores dins el Casal. L'acció principal ha estat el reforç de la ventilació a la planta baixa, amb l'obertura de les parts fixes de les finestres, per aconseguir una ventilació creuada, i la instal·lació de diversos aparells mesuradors de CO2.

La situació sanitària va obligar a suspendre totes les activitats que es feien al Casal de Gent Gran, exceptuant els serveis essencials, com el servei de podologia, que es van continuar oferint a les persones usuàries de l'equipament. Malgrat tot es van generar serveis adaptats a les circumstàncies del moment, com el "Taller de memòria des de casa". Iniciat al gener d'aquest any oferia la possibilitat de treballar la memòria i el manteniment cognitiu des de casa a través de lliuraments setmanals de tasques.

A banda, i des de l'inici de la pandèmia, des del Casal s'ha mantingut contacte telefònic amb les persones usuàries, per tal de detectar possibles necessitats i mancances.

 

Casal Municipal de la Gent Gran

Casal Municipal de la Gent Gran

Centre Cívic La Collada - Els Sis Camins

Centre Cívic La Collada - Els Sis Camins

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Gent gran, Participació, Reactivem VNG, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració