Situat al barri de Mar, té com a objectiu oferir suport a persones en risc social, amb dificultats per accedir a les tecnologies d'informació
L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el director general d'Acció Cívica i Comunitària, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Bernat Valls, han visitat aquest matí el nou punt d'accés de la Xarxa Òmnia.
La Xarxa Òmnia és un programa de suport destinat a persones en risc social, que necessiten millorar les seves capacitats per superar les dificultats d'accés a les tecnologies d'informació, i evitar així que aquesta mancança pugui derivar en una situació d'exclusió social.
L'alcaldessa, Olga Arnau, s'ha mostrat agraïda pel fet que el departament hagi procurat vestir un espai amb les eines i equipament necessaris per poder començar a dotar el punt Òmnia de continguts: "Crec que avui Vilanova i la Geltrú avança amb un equipament que resol necessitats en creixement, i més després de la situació de pandèmia que ha provocat que hi hagués moltes persones aïllades. El punt ens proporciona aquestes eines tan necessàries i alhora ens permet incorporar valors com la inclusió social, amb actuacions i ajuts directes a la ciutadania".
Per la seva banda, el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls ha explicat que a la comarca del Garraf no hi havia cap punt de la xarxa Òmnia, un servei que té voluntat de completar l'oferta que ja existeix a la ciutat i que té com a punt diferencial el fet de treballar amb una metodologia comunitària. “És una manera de lluitar contra l'exclusió que provoca la falta d'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació i, a més a més fer-ho d'una forma que es converteixi en una referència comunitària i participativa. Un dels aspectes forts de la xarxa Òmnia és posar en valors totes les relacions que es puguin fer entre entitats, organitzacions i persones. En definitiva, entre comunitat”.
Els punts de la Xarxa Òmnia ofereixen espais i equipaments d'utilització pública i compten amb el suport d'un professional que dinamitza l'espai i assessora les persones usuàries, que, en aquest cas es farà des l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET)
El seu paper és fonamental per desenvolupar el programa i aconseguir que cada Punt Òmnia sigui un espai d'acolliment, d'informació, d'aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat.
Situat a les dependències de la Casa del Mar (passeig Marítim, 63), està equipat amb 9 ordinadors, un projector i una impressora multifunció. Les persones interessades hauran de sol·licitar cita prèvia a través de l'IMET o de Serveis Socials, i estarà obert tres matins i dues tardes a la setmana. La resta del temps estarà a disposició de les entitats de la ciutat