Menú

Substitució dels senyals que limiten la velocitat a 30 a la ciutat, coincidint amb la implantació general de la normativa

Comparteix:
05/05/2021 12:19

Vilanova i la Geltrú és ciutat 30 des del maig de l'any passat

Durant aquesta setmana s'estan substituint els senyals de trànsit, a les entrades de la ciutat i en altres punts de la trama urbana, que recorden l'obligatorietat de no superar el límit de velocitat de 30 quilòmetres l'hora. El canvi dels senyals es realitza coincidint amb la implantació del nou límit a tot l'estat, a partir de l'11 de maig.

Vilanova i la Geltrú, però, és ciutat 30 des del maig de l'any passat, quan es va limitar la velocitat de circulació a tot el nucli urbà, amb l'objectiu de reduir l'accidentalitat i millorar la qualitat de l'aire i el benestar dels veïns i veïnes.

La decisió de limitar la velocitat estava emmarcada en un seguit de mesures per facilitar la recuperació de l'espai públic i una mobilitat més segura per les persones que es desplacen a peu, bicicleta, patinet, moto i ciclomotor.

La situació d'emergència per la Covid-19 va ser l'oportunitat per accelerar aquesta millora de la mobilitat, en concordança amb la legislació derivada per l'alerta sanitària. D'aquesta manera, la ciutat iniciava el camí cap a la contenció i reducció de les emissions i la millora de la seguretat en tota mena de trajectes.

En els sectors pacificats i de prioritat invertida el límit de velocitat continuarà sent de 20 km/h, mentre que a les vies amb més d'un carril de circulació per sentit, la velocitat permesa no pot superar els 50 km.

La Policia Local continuarà realitzant controls de velocitat en diversos punts de la ciutat i sancionarà les persones que circulin per sobre dels límits permesos.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i prevenció, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració