Menú

Dissabte 8 de maig se celebra la 9a edició de la Clàssica Isaac Gálvez

Comparteix:
19/04/2021 14:19

La prova ciclista, ajornada l'any passat a causa de la Covid-19, torna enguany amb prop de dos-cents participants

El dissabte 8 de maig se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la Clàssica Isaac Gálvez. El Complex Esportiu Municipal Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú tornarà a ser el punt de sortida i arribada d'aquesta cursa ciclista d'alt nivell, inclosa en les categories Èlit i Sub23.

Organitzada per la Unió Ciclista Vilanova des de l'any 2011, la competició arriba a la seva novena edició, després que l'any passat s'hagués d'ajornar a causa de la Covid-19. Amb els anys la prova ha esdevingut una de les cites més importants del calendari esportiu de la ciutat, ja que d'una banda reuneix un gran gruix de ciclistes d'alt nivell i d'altra banda permet seguir recordant la figura del vilanoví Isaac Gálvez, que enguany farà quinze anys de la seva mort mentre participava a prova dels sis dies de Gante.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha dit sentir-se molt contenta pel fet de poder recuperar enguany una prova tan important com la Isaac Gálvez. "La importància d'aquesta prova en el calendari de clàssiques en l'àmbit català fa que puguem veure a la nostra ciutat els millors ciclistes en les categories Sub23 i Élit, i alhora ens brinda l'oportunitat de donar a conèixer la nostra ciutat i el seu entorn"

Blanca Albà també ha volgut destacar el compromís de ciutat, tant des de l'administració com dels mateixos clubs, en la promoció de la pràctica del ciclisme a tots nivells. "Vilanova i la Geltrú ja fa anys que fa una aposta per la bicicleta, organitzant tota mena de curses, d'alt nivell, de promoció o populars, i donant a conèixer rutes que permeten la pràctica ciclista al municipi i el seu entorn. Això ho fem en paral·lel a la voluntat de seguir treballant per una ciutat més saludable i mediambientalment sostenible, utilitzant la bicicleta com a mitja de desplaçament dintre de la ciutat i com una manera de fer salut i gaudir d'una millor mobilitat".

En tots aquests anys la Clàssica Isaac Gálvez ha mantingut el recorregut de 128 quilòmetres amb dos passos de meta volant i nou passos per trams de camí estret i asfaltar, a l'estil de les grans clàssiques del nord d'Europa. Un circuit exigent amb desnivells que arriben al 16%, però que permet als participants gaudir del paisatge entre vinyes del Garraf i Penedès.

El dissabte 8 de maig a les 15.30 hores els corredors iniciaran la cursa a Vilanova i la Geltrú i travessaran els municipis de Castellet i la Gornal, Torrelletes, Les Masuques, La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorens del Penedès, on els ciclistes faran el camí de tornada fins a la capital del Garraf. 

Clàssica Isaac Gálvez

Clàssica Isaac Gálvez

Pòdium any 2019

Pòdium any 2019

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració