Menú

Les platges de Vilanova i la Geltrú renoven el segell Biosphere i es preparen per Setmana Santa

Comparteix:
26/03/2021 15:02

S'extremen les mesures de protecció a Ribes Roges per preservar la nidificació del corriol camanegre

Les platges del Far, Ribes Roges, la República, Adarró, Sant Gervasi i Ibersol de VNG han aconseguit la renovació del segell Biosphere de gestió ambiental. Amb aquest reconeixement les zones de bany del municipi es preparen per a la Setmana Santa.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, considera "una bona notícia" aquesta qualificació, i explica que el guardó "es renova cada any a través d'una auditoria, va molt més enllà d'una bandera blava".

Aquest cap de setmana les platges compten ja amb totes les passarel·les d'accés instal·lades, així com les dutxes i rentapeus en funcionament. També s'han instal·lat papereres noves que, a partir d'aquest any, s'ubicaran a les entrades i sortides, i facilitaran la recollida selectiva d'envasos, paper i rebuig.

A la platja de Ribes Roges, a més, s'extremen les precaucions per preservar la zona de nidificació del corriol camanegre, una espècie d'ocell protegida. Agents rurals de la Generalitat de Catalunya han ampliat aquest matí les zones tancades i han precintat un dels accessos a la platja des del Parc. En aquest sentit cal recordar que l'Ajuntament va prohibir l'accés de gossos a aquesta platja des de l'1 de març. A més, per reforçar aquestes mesures hi ha un servei d'informadors. Marta Jofra destaca que "aquest any la Setmana Santa coincideix amb aquesta època tan sensible pel corriol. És important que la gent prengui consciència, que ho fem en benefici de tothom i que es pot anar amb els gossos a altres espais".

Una altra novetat destacada a les platges de VNG és la recuperació del lavabo de la platja de la República, que estarà funcionant a partir de dilluns. Aquesta va ser una proposta executada a través dels Pressupostos Participatius, però el WC es va haver de retirar per reparar els desperfectes a conseqüència dels temporals.

La resta de serveis a les zones de bany començaran a funcionar esgraonadament. L'1 de maig obriran els xiringuitos i els serveis associats: lavabos, vestidors, lloguer d'hamaques i tendals.

El 15 de maig és l'inici de la temporada de bany a la platja de Ribes Roges, amb la posada en marxa del servei de socorrisme, les banderes informatives sobre l'estat de la mar i les boies i canals de senyalització per embarcacions i natació.

Aquests serveis, a la resta de platges, començaran a funcionar l'1 de juny.

Pel que fa a l'aplicació de mesures de prevenció davant de la Covid-19 a les platges, la regidora d'Espai Públic explica que de moment no hi haurà mesures addicionals a més de les establertes a tot el territori. Jofra, però recorda que el servei d'informació a les platges pot fer reforç sobre les mesures sanitàries si és necessari.

La platja de Sant Gervasi

La platja de Sant Gervasi

Noves paperes a les platges

Noves paperes a les platges

Agents rurals han precintat l`accés a la platja des del Parc

Agents rurals han precintat l`accés a la platja des del Parc

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració