Menú

El govern de VNG convida a analitzar “què mou” les protestes d'aquests dies a diferents municipis

Comparteix:
24/02/2021 13:24

L'Ajuntament quantifica en uns 10.000 euros els desperfectes causats ahir al vespre a la ciutat

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú ha valorat aquest matí els incidents ocorreguts ahir al vespre, després de la manifestació en solidaritat amb Pablo Hasél. L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, ha declarat que “des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des del govern de la ciutat, defensem el dret de manifestació, totalment, i en aquesta ciutat han estat sempre pacífiques”. Així mateix, ha apuntat, des del govern municipal "ens fem nostres totes les convocatòries d'aquests dies, la solidaritat amb Pablo Hasél i el clam per la fi de la repressió i les retallades de drets fonamentals i llibertats que patim com a societat"

En aquest sentit, Olga Arnau ha expressat que els aldarulls causats per una seixantena de persones, segons dades de Mossos d'Esquadra, “no tenen res a veure amb la manifestació que s'havia celebrat abans, formen part d'una altra onada de protestes, motivades segurament per altres elements que cal analitzar”. Segons fonts policials, els autors dels incidents van ser persones joves, bona part de les quals es van incorporar després de la manifestació.

Per al govern municipal, cal “aprofitar l'oportunitat que ens donen aquests fets per fer una reflexió”. Per a l'alcaldessa, Olga Arnau, “l'actitud fàcil seria únicament fer una condemna d'aquests incidents i criminalitzar els seus autors. No els justifiquem, però sí que fem una invitació pública, com a societat, a comprendre què els mou, a veure en què s'estan cometen errors i com podem avançar en una societat més cohesionada i on tothom tingui lloc”.

L'alcaldessa ha valorat positivament que no s'hagin hagut de lamentar danys personals, “com sí va passar a un jove vilanoví a la manifestació de Cubelles”, però ha afirmat que “hem sofert danys materials, tant públics com privats”. L'Ajuntament calcula en uns 10.000 euros els desperfectes causats a l'espai públic, entre crema de contenidors, destrossa de jardineres i papereres, i llambordes arrencades, entre d'altres. Representants municipals s'han posat en contacte amb comerços i establiments per conèixer les afectacions que han sofert.

Aquest matí el govern municipal ha fet la valoració dels fets d'ahir

Aquest matí el govern municipal ha fet la valoració dels fets d'ahir

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Espai públic, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració