Menú

La descentralització de l'atenció ciutadana, objectiu de la municipalització dels centres cívics i el Casal de la Gent Gran

Comparteix:
19/01/2021 15:23

Internalitzar la gestió d'aquests equipaments municipals permetrà apropar més serveis a la ciutadania

El Ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat iniciar el procediment per internalitzar la gestió del servei de direcció, organització, animació, informació i petit manteniment de la Xarxa d'Equipaments Cívics Municipals.

El regidor de Participació, Enric Garriga, ha explicat  que “els centres cívics i el Casal Municipal de la Gent Gran són un exemple de com la vida en comunitat pot ajudar-nos a totes a tirar endavant en diverses circumstàncies. Uns espais de socialització, d'aprenentatge i de cohesió que en el futur seran més importants que mai per refer-nos del dur tràngol que ara ens toca passar. Per això creiem que aquests espais han de ser 100% municipals”.

Incorporar aquest servei en la gestió municipal directa permet avançar en la descentralització de l'atenció a la ciutadania, portant l'OAC als barris. Una manera d'apropar serveis de l'Ajuntament a la ciutadania, oferint suport en els tràmits a través de les dinamitzadores dels equipaments, que compaginaran les tasques de dinamització i d'atenció ciutadana.

La Xarxa d'Equipaments Cívics impulsa la realització d'activitats de desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure, a més de promoure l'associacionisme i la participació ciutadana. Com explica el regidor, “els centres cívics són un dels elements vertebradors dels nostres barris, ofereixen serveis imprescindibles i a més tenen la sort de poder acollir moltes entitats de la ciutat que hi fan tot tipus d'activitats”.

La Xarxa d'Equipaments Cívics Municipals

La Xarxa d'Equipaments Cívics Municipals la comprenen set centres cívics i el casal de gent gran. Des de l'any 1989 fins a l'actualitat, els equipaments cívics municipals s'han anat ubicant estratègicament a la ciutat donant cobertura territorial. S'han convertit en espais de referència veïnal, així com una porta d'entrada a l'Ajuntament. Són equipaments de referència per a la ciutadania i per a un sector de població molt important com és el de la gent gran.

Des del 1989 la ciutat ha passat de dos a set centres cívics, més el Casal Municipal de Gent Gran: Centre Cívic i Esportiu La Collada- Els Sis Camins- Xavier Garcia i Soler; Centre Cívic La Geltrú- Salvador Masana Mercadé; Centre Cívic La Sardana- Teresa Basora Sugranyes; Centre Cívic Mar- Joan Lloveras i Sorni; Centre Cívic Molí de Vent- Joanot Martorell; Centre Cívic Sant Joan- Josep Carner i Ribalta; i Centre Cívic Tacó - Munda Terraire.

Més informació aquí

Centre Cívic La Collada - Els Sis Camins

Centre Cívic La Collada - Els Sis Camins

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració