Menú

La Collada-Els Sis Camins podria tenir un supermercat l'any 2022

Comparteix:
14/01/2021 15:23

L'Ajuntament licitarà la construcció d'aquest equipament comercial

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat els tràmits per licitar la construcció d'un supermercat en uns terrenys municipals a La Collada – Els Sis Camins. Aquest matí l'alcaldessa, Olga Arnau, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, han explicat el projecte als representants veïnals de la Collada i del Fondo Somella. El consistori disposa d'un estudi de viabilitat que abona la ubicació d'un equipament comercial en el solar entre l'avinguda de Roca-crespa i l'avinguda dels Sis Camins.

La previsió és que abans de l'estiu es faci l'adjudicació a una empresa perquè pugui fer l'explotació del supermercat, i que abans de final d'any es puguin començar les obres. Jordi Medina explica que l'estudi quantifica en 5000 persones els usuaris habituals de l'equipament, “durant el confinament hem vist que hi ha un desequilibri territorial de supermercats a Vilanova i la Geltrú. A més és obligació de l'Ajuntament posar serveis a totes les zones de la població i més en alguns barris que històricament s'han sentit una mica oblidats”.

Olga Arnau, per la seva banda, ha incidit en la necessitat històrica d'aquest servei a la zona i ha dit que “els barris s'han construït al revés, després de mica en mica han anat arribant els serveis, això també ha de ser una cosa que quan desenvolupem qualsevol zona de la ciutat hem de preveure que s'han de fer primer els serveis per quan la gent hi vagi”.

Els representants veïnals han mostrat la seva satisfacció per la proposta. El president de l'Associació de Veïns de La Collada-Els Sis Camins, Rafael González recorda que “és una demanda antiga, sembla que finalment serà realitat, això pel barri suposa un gran avantatge, perquè ara tenim un inconvenient, ara la majoria de gent va a comprar molt lluny”. Jose Manuel Montoro, secretari de l'Associació de Veïns del Fondo Somella reitera també la necessitat d'un supermercat a la zona, “feia falta, fa anys que se'n parla, ens hem de desplaçar per anar a comprar, al barri no hi ha res”.

L'estudi de viabilitat que ha fet l'Ajuntament proposa un supermercat amb 730 metres quadrats de superfície de venda, amb 60 places d'aparcament repartides entre una planta semisoterrada i una zona descoberta. La inversió estimada per a la construcció i posada en marxa seria de 2 milions d'euros.

El solar on es contruirà el supermercat

El solar on es contruirà el supermercat

L'alcadessa i el regidor de Promoció, amb representants veïnals

L'alcadessa i el regidor de Promoció, amb representants veïnals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració