Menú

Exalcaldes de VNG i l'alcaldessa es troben per tractar el Pla de Reactivació Econòmica i Social

Comparteix:
08/01/2021 16:49

Olga Arnau vol impulsar un pacte de ciutat per la recuperació de la crisi

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, s'ha reunit aquest migdia a l'Ajuntament de la ciutat amb els exalcaldes Josep González, Sixte Moral i Joan Ignasi Elena, i l'exalcaldessa Neus Lloveras. La trobada ha estat convocada per Arnau, amb l'objectiu de recollir opinions i punts de vista dels seus predecessors, en els moments tan complexos de crisi causada per la pandèmia de la Covid-19.

El govern municipal està impulsant un full de ruta per a la recuperació de la crisi, el Pla de Reactivació Econòmica i Social (PRES), per al qual es comptarà amb la participació dels principals agents econòmics, socials i polítics de la ciutat. “Volem que sigui un gran pacte de ciutat –ha manifestat l'alcaldessa-, que contingui el compromís de tots els representants i col·lectius que puguin aportar-hi idees i punts de vista”. Per això, afirma Olga Arnau, “té tot el sentit per a mi que el punt de partida sigui escoltar les persones que m'han precedit en l'Alcaldia”.  

En la trobada, els exalcaldes han intercanviat impressions sobre la situació que estem patint i han preguntat sobre l'estat econòmic en què es troba l'Ajuntament, valorant positivament les diferents actuacions dutes a terme fins al moment. Han reafirmat la proposta d'Olga Arnau de fer un pacte de ciutat per sortir d'aquesta crisi social i econòmica que té efectes en el present però que també en tindrà en els propers mesos. La situació de moltes empreses és molt complicada i cal que l'Administració Pública faci tot el possible per protegir el sector empresarial de la ciutat i garantir el benestar de les persones -especialment d'aquelles amb una major situació de vulnerabilitat-. Tots els exalcaldes han remarcat també la necessitat que Vilanova i la Geltrú exerceixi un lideratge territorial i abanderi projectes de reactivació econòmica amb altres ciutats del país.

 

Un pacte per la reactivació

El PRES preveu ser un pla amb visió a llarg termini, per dissenyar les línies estratègiques de recuperació i reactivació econòmica i social de la ciutat, a partir de les potencialitats i fortaleses existents. Des del govern municipal es plantegen algunes propostes a tenir en compte en la redacció del pla, dirigides a l'increment de la dinamització econòmica, com són l'enfortiment del Clúster de Desenvolupament Econòmic amb la previsió de poder acollir una Àrea de de Promoció Econòmica Urbana (APEU), així com l'impuls d'esdeveniments que puguin atraure visitants i consum a la ciutat.

Altres propostes previstes són la promoció d'un pla d'industrialització dels polígons, el reforç de l'Oficina d'Empresa com a punt d'assessorament i emprenedoria, i també l'aposta per tots aquells àmbits que promouen el coneixement i la innovació, com són el sector TIC i la robòtica, així com la formació qualificada que obre noves oportunitats laborals, en la nàutica, l'aeronàutica i la ferroviària.

Mentrestant, el 2021 comença amb algunes mesures preses, centrades sobretot en ajuts fiscals per a les empreses i campanyes de suport a la dinamització del comerç i el sector turístic. Així, s'han congelat les taxes i impostos per al conjunt de la població, alhora que s'eximirà el pagament de taxes a les empreses en període d'inactivitat i properament s'obrirà un nou període de subvencions per al teixit empresarial.

Per al sector comercial i turístic, a banda de campanyes en què s'està treballant, es redueix el 50% de l'IBI dels hotels, una mesura que es manté del 2020. El pressupost de 2021, que s'està elaborant, reflecteix l'increment en la despesa social i en la reactivació econòmica.

Totes aquestes mesures, ha exposat l'alcaldessa Olga Arnau als exalcaldes i exalcaldessa, provenen del Pla de Xoc Social i Econòmic desenvolupat en el  segon semestre de 2020 per fer front a les necessitats immediates causades per la crisi, al qual s'han destinat 3 milions d'euros.

Arnau, Lloveras, Elena, Moral i González s`han reunit avui

Arnau, Lloveras, Elena, Moral i González s`han reunit avui

La reunió s`ha celebrat a la sala Pau Roig i Estradé

La reunió s`ha celebrat a la sala Pau Roig i Estradé

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració