Menú

Es presenta el programa d'actes dels Tres Tombs 2021, marcat fortament per les mesures de contenció de la Covid-19

Comparteix:
07/01/2021 19:42

La Festa Major d'hivern tindrà un format molt reduït, on es preveu que el carro de Sant Antoni faci el tradicional passeig per la ciutat

L'Associació dels Tres Tombs i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament han presentat aquesta tarda el programa d'actes i el cartell de la Festa d'Hivern de Vilanova i la Geltrú, els Tres Tombs 2021. Una festa que enguany s'ha vist reduïda a la mínima expressió donades les restriccions derivades de la situació sanitària que estem vivint.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha expressat la voluntat de mantenir l'activitat cultural a la ciutat: “ hem de recuperar l'activitat al carrer, dintre de les limitacions que tenim. I els Tres Tombs no en son una excepció. Intentem fer tot allò que ens permeten les circumstàncies però adaptant-nos a la realitat que estem vivint”. 

Des de l'organització s'han volgut mantenir algunes de les cites més tradicionals. Això sí, contemplant totes les mesures de contenció previstes per Salut. En aquest sentit, el president de l'Associació dels Tres Tombs, Albert Soler, ha explicat que “ja fa uns mesos que treballàvem amb la possibilitat que no es pogués fer la festa  en el seu format tradicional, tot i que enguany queia en diumenge. Però alguna cosa calia fer. És per això que estem treballant amb la possibilitat que surti el carro del sant el mateix dia 17 de gener, després de la  missa,  que es puguin habilitar alguns punts on posar el carro de venda dels tortells”.

Tot i que encara s'està treballant en la proposta, la voluntat de l'Associació i de l'Ajuntament és que surti el carro de Sant Antoni a fer una passejada per la ciutat. Quant a la venda de tortells, s'ha previst posar dos carros: un al capdamunt de la rambla Principal, a la plaça de les Neus, i l'altre a la cantonada de la rambla Principal amb l'avinguda de Francesc Macià.

La presentació dels actes previstos per a Sant Antoni 2021 ha servit també per fer la presentació pública del cartell d'enguany, obra de la dissenyadora Neus Claramunt. “ La voluntat d'embolcallar el cavall ha estat per fer palesa la situació en la què ens trobem. El joc de la doble ombra vol ser un homenatge tant a la gent que ens ha deixat en aquesta pandèmia com a totes les famílies que han patit la pèrdua d'un ésser estimat”.

La regidora de Cultura ha afegit que “tot i que sabem que no hi ha possibilitats de celebrar els Tres Tombs tradicionals, sí que farem aquells actes que, per l'espai on es desenvolupen, ens permeten el control d'aforament”. És per això que algunes de les activitats caldrà  adquirir entrada, tot i que gratuïta.

Per al dissabte 16 de gener, a les 11.30 h, al Teatre Principal, es farà el tradicional pregó dels Tres Tombs (amb entrada), que enguany anirà a càrrec del Dr. Jesús Albiol. Seguidament, a les 12 en punt, es procedirà al llançament dels 12 morterets i la tronada d'inici de la Festa Major d'Hivern, des de la plaça de Sant  Antoni. Al mateix temps, es procedirà al lliurament de la bandera a la ciutat, i quedarà exposada al balcó de l'Ajuntament.

El diumenge 17 de gener, a les 10.30 h i a l'església arxiprestal, es realitzarà el tradicional ofici solemne en honor a Sant Antoni Abat (amb entrada), oficiat pel Mn. Pere Milà, rector de la parròquia de Sant Antoni. I a partir de les 12 h, a la plaça de Sant Antoni, es preveu que es pugui realitzar la sortida del Carro de Sant Antoni Abat, per realitzar uns  “Tres Tombs” diferents. Així mateix, durant tot el matí realitzarem la tradicional venda de tortells amb els carros de tortells.

A banda d'aquests actes més tradicionals, els dies 15 i 16 de gener es podrà veure a la plaça de l'Assumpció, núm. 5, l'exposició de pintures “Els tres tombs”, de Julen W. L'horari serà els matins d'11 a 13 h i a les tardes de 17 a 20 h.

 

Condicions generals (amb entrada)

Per assistir al pregó de Sant Antoni i a l'Ofici solemne de Sant Antoni Abat caldrà adquirir entrada, gratuïta, pel control dels seus aforaments limitats. Tots els recintes tenen garantides les mesures de seguretat i higiene en motiu de la COVID-19 i es demana la col·laboració dels assistents.

Per adquirir l'entrada: màxim 5 entrades per persona.

- Al web www.escenavilanova.koobin.cat, a partir del 9 de gener, a les 11 h i fins a 2 hores abans de l'acte.

- A la taquilla del Teatre Principal, el dissabte 9 de gener, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i el dissabte 16 de gener, de 17 a 20 h.

- Al Teatre Principal i a l'Església Sant Antoni: des d'1 hora abans de l'acte, en cas de tenir entrades disponibles.

 

1. Caldrà respectar els horaris d'accés (30 minuts abans) i la sortida esglaonada.

2. Caldrà netejar-se les mans amb gel desinfectant en entrar i sortir i cada cop que sigui necessari.

3. Serà obligatori l'ús de mascareta.

4. No es podrà accedir amb símptomes, contacte o diagnòstic de Covid-19.

Avui s`han presentat els Tres Tombs 2021

Avui s`han presentat els Tres Tombs 2021

Cartell dels Tres Tombs

Cartell dels Tres Tombs

Presentació dels Tres Tombs

Presentació dels Tres Tombs

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració