Menú

Arrenca el Projecte Antena 2020-2021 als instituts de VNG

Comparteix:
10/12/2020 12:17

El programa dóna eines participatives i d'apoderament a l'alumnat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa aquest curs escolar la tercera edició del Projecte Antena, que té com a principal objectiu oferir eines i recursos als i les joves estudiants de la ciutat, i que és un canal obert amb l'Oficina Jove Garraf durant el curs escolar. Així, el projecte de la Regidoria d'Infància i Joventut treballa l'apoderament, la formació i la participació.

El programa està dirigit a tots els delegats i delegades des de 1r fins a 4t d'ESO, de Cicles Formatius, i de 1r i 2n de Batxillerat dels centres educatius de secundària que hi participen. La voluntat del programa, i d'aquí ve el nom d'Antena, és que els joves delegats i delegades facin de transmissió entre l'Oficina Jove Garraf i els seus companys, en les dues direccions: que puguin conèixer i tenir com a referent els tècnics per ajudar-los quan ells ho necessiten i, a la vegada, que ajudin a fer arribar als estudiants informació del seu interès, a més d'engrescar-los a participar en el disseny de les polítiques de joventut del municipi.

La seva participació es tindrà en compte en el disseny de les formacions i tallers que es facin al llarg de l'any, i en altres decisions que necessiten de la opinió dels joves de la ciutat, per afavorir que se sentin escoltats i fer-los sentir que poden incidir en la millora de la ciutat i en el que la ciutat els ofereix.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, ha destacat que “comptar amb els i les joves dels instituts per a recollir les necessitats i interessos de l'alumnat així com per expandir les informacions que són del seu interès, és fonamental per a la construcció i efectivitat de les accions adreçades al col·lectiu jove de la ciutat. Teixim comunitat.”

La proposta d'enguany ve marcada per la situació sociosanitària, i s'adapta a les necessitats i possibilitats de cada centre en cada moment: en alguns casos les sessions amb els i les delegades es faran en línia, i en d'altres presencialment. Així, les trobades formatives aquest curs es fan centre per centre i no amb una trobada de delegats de gran format com es feia en les altres edicions. En aquesta edició hi participen 9 dels 10 centres de secundària de la ciutat, fet que suposa un repte per adaptar el programa a les necessitats de cadascun d'ells.

El programa ha arrencat aquest primer trimestre amb una trobada amb cadascun del centres, i al llarg del curs, de manera periòdica, s'aniran fent formacions per a treballar l'apoderament i la gestió emocional del moment. A més, els tècnics municipals de Joventut mantindran comunicació via telemàtica amb les “antenes”, facilitant un espai on poder compartir informació del seu interès, i que a la vegada el puguin transmetre a la resta de companys i companyes.

Aquest curs escolar tan especial també es vol donar suport als centres educatius, tenint més contacte amb els referents del projecte, atenent les seves necessitats i facilitant espais per treballar objectius comuns. Per poder tirar endavant el programa i donar suport a tots els participants s'ha reforçat l'equip de l'Oficina Jove, que ha incorporat una persona que durant el curs escolar estarà al capdavant del programa, en contacte amb els i les joves “antenes” i col·laborant amb les necessitats de cada centre.

Tota la informació del programa es pot consultar a la web

La imatge d`altres edicions reunint tots els delegats no es podrà repetir aquest curs

La imatge d`altres edicions reunint tots els delegats no es podrà repetir aquest curs

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració