Menú

La Taula d'Infància i Adolescència de la ciutat comença a caminar

Comparteix:
19/11/2020 18:16

Aplega Ajuntament, entitats i agents que treballen en aquest àmbit, i és una de les accions principals del Pla d'Infància i Adolescència

El passat mes de setembre, el Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat el Pla local d'Infància i Adolescència 2020-2024 (PLIA), que recull les línies d'atenció i les accions més rellevants a abordar en els propers 4 anys. 

Es tracta d'una eina estratègica per al desenvolupament dels serveis i accions adreçades als infants i adolescents de la ciutat i les seves famílies, amb la missió de millorar la seva situació i el seu benestar.

En la seva elaboració hi van participar grups de treball formats per infants i adolescents del municipi i les seves famílies, el moviment associatiu, agents del territori i tècnics i tècniques municipals que treballen per al col·lectiu de la infància i l'adolescència de la ciutat des de diverses perspectives (socials, educatives, sanitàries, culturals, esportives,...).

Fruit d'aquest treball es van establir tres línies estratègiques d'atenció i acció municipal: la protecció, la promoció i la participació de la Infància i l'Adolescència, i també 24 accions a abordar en els propers quatre anys.

Entre aquestes accions, la primera ha estat la creació de la Taula d'Infància i Adolescència de Vilanova i la Geltrú, que ha començat a caminar aquesta setmana, coincidint amb la celebració del 20 de novembre, el Dia universal dels Drets dels Infants.

Una cinquantena de persones han participat aquest dijous de manera telemàtica a la constitució de la Taula, en la que l'alcaldessa, Olga Arnau, ha volgut agrair el treball en comú de tots els agents implicats: “vivim tems difícils, haurem d'abordar situacions complexes, per això anirà bé aquest espai de treball compartit, en el que tothom hi podrà aportar”, ha dit.

Per la seva banda, el regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha recordat que “el PLIA el vam elaborar entre tots,  amb la voluntat de fer de la ciutat un lloc encara millor per néixer i per créixer, per posar els infants i adolescents al centre, com a protagonistes de ple dret”. Basant-se en els principis de la inclusió i la igualtat d'oportunitats, ha dit Guevara, “la Taula no és una finalitat, sinó un mitjà, una llavor per abordar els reptes i objectius que ens hem proposat”. En aquest sentit, ha deixat clar que “la feina ve a partir d'ara, no elaborant el PLIA, sinó implementant-lo”.

La primera sessió de la Taula ja ha servit per fer una primera dinàmica de treball en comissions, abordant els eixos de promoció, protecció i participació de la infància i l'adolescència. Les principals conclusions han estat la necessitat de crear una xarxa de coneixement mutu entre els diversos agents i entitats, per tal d'optimitzar serveis i recursos, a més de començar a prioritzar accions que impulsin la participació i la inclusió.

Podeu consultar aquí una presentació visual que recull els apartats més destacats del PLIA.

Podeu consultar les activitats que s'han organitzat a VNG per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants aquí.

La Taula s`ha celebrat de manera telemàtica

La Taula s`ha celebrat de manera telemàtica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració