Menú

L'Oficina Jove ofereix tallers, cursos i recursos adaptats a la situació actual dins el programa ‘Èxit, obrint portes'

Comparteix:
17/11/2020 15:57

Aquesta tardor hi haurà tallers d'acompanyament emocional, tècniques per a l'ensenyament en línia, i un curs de monitor de lleure

En el marc del programa de formació i apoderament de joves “Èxit, Obrint portes” de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Oficina Jove ha programat, des d'ara i fins a finals d'any, un seguit de xerrades i tallers adaptades i pensades per la situació de crisi sociosanitària actual.

La Regidoria d'Infància i Joventut i l'Oficina Jove van engegar el programa Èxit el 2017, un projecte educatiu amb la voluntat d'oferir una oferta formativa, experimental i vivencial adreçada a joves, el més variada possible i accessible, ja sigui fent-la gratuïta o a preus assequibles. Una oferta de tallers i formacions pensada per donar resposta a les necessitats dels i les joves en el seu procés d'emancipació, tenint en compte el context en el que es troben en cada moment. Per això en aquesta edició intenta donar eines per encarar situacions relacionades amb la crisi sanitària actual i tot el què l'envolta.

Segons el regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, “el programa Èxit és un dels pilars fonamentals de l'Oficina Jove del Garraf, i aquest any era més necessari que mai tirar-lo endavant i pensar-lo en el marc de la situació actual”. Justament una de les novetats més destacades d'enguany és el taller d'acompanyament emocional, ja que en paraules del regidor "el confinament i post-confinament han tingut un impacte molt fort en la salut mental i emocional del jovent, i per això crèiem essencial oferir un recurs d'aquestes característiques".

Així, aquesta tardor es farà un cicle de tallers d'acompanyament emocional en situacions complexes. 3 tallers pensats per treballar la gestió emocional dels joves, de 14 a 30 anys, en la situació actual. Són sessions gratuïtes que es faran en línia amb inscripció prèvia. El 25 de novembre es parlarà de la connexió amb la pròpia motxilla emocional, el 2 de desembre es tractaran les cinc fases de la complexitat emocional, i el 9 de desembre s'abordarà el tema del control i la gestió emocional.

A banda, entre el 24 de novembre i el 10 de desembre es faran les 5 sessions del taller de tècniques i recursos per l'ensenyament en línia, per proporcionar als estudiants eines i recursos per usar amb efectivitat les TIC per un aprenentatge eficaç, afavorir el seguiment online de les classes i augmentar la competència digital dels alumnes. Destinat a joves de 12 a 22 anys, aquest taller gratuït també es farà en línia.

Finalment, per als majors de 18 anys que vulguin obtenir el carnet per poder treballar o participar de manera voluntària en l'àmbit del lleure infantil i juvenil (casals d'estiu, esplais, colònies, menjadors...), s'ofereix una nova edició del curs de monitor/a de lleure. Es farà de manera virtual entre el 19 de desembre i el 10 de gener, als matins. El preu és de 205 €, però per a joves menors de 30 anys de la comarca costa 155 €.

El programa Èxit ja va organitzar fa uns dies una xerrada virtual sobre Mobilitat internacional.

Tota la informació i els enllaços per poder fer les inscripcions les trobareu a les webs www.vilanova.cat/joves/exit i a www.oficinajovegarraf.cat

Es faran 5 tallers per proporcionar recursos per a l`ensenyament en línia

Es faran 5 tallers per proporcionar recursos per a l`ensenyament en línia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració