Menú

VNG acull dijous la VI Trobada d'ajuntaments de la Xarxa Mai Més

Comparteix:
10/11/2020 10:03

La trobada és un espai de debat municipalista de les polítiques públiques de memòria històrica

Vilanova i la Geltrú serà dijous la seu, telemàtica, de la VI Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, convocada per l'Amical de Mauthausen i altres camps i els ajuntaments de Vilanova i Sabadell.

Enguany es compleixen 75 anys de l'alliberament dels camps nazis i, malgrat les restriccions per evitar la pandèmia de la Covid-19, no s'ha volgut deixar passar l'oportunitat de relació, coordinació i treball i reflexions en comú de l'àmbit municipalista en la Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més.

"Aquest espai de municipalisme antifeixista ens serveix per compartir experiències i renovar any rere any el nostre compromís com a administració pública de treballar per plantar cara a l'odi. Per això creiem que és molt important que malgrat la pandèmia puguem tenir aquesta trobada, encara que sigui amb un altre format. Esperem que si les condicions ho permeten la puguem dur a terme el novembre de 2021", ha volgut remarcar el regidor de Memòria Històrica, Enric Garriga.

Així, aquest 12 de novembre, de 10 a 12 h, es mantindrà l'acte acadèmic programat per la Trobada, amb la realització d'un seminari amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'acte és obert i gratuït, però es recomana fer la inscripció a: https://xarxamaimes.org/seminari-memoria-simbologia-i-espai-public/

Es tracta d'un acte adreçat a responsables polítics i tècnics dels ajuntaments, però també obert a totes les persones interessades en aquesta temàtica.

El seminari, on-line, sobre “Memòria, simbologia i espai públic”, comptarà amb la participació dels especialistes Ricard Conesa, de l'Observatori Europeu de Memòries, i Montserrat Duch, professora de la Universitat Rovira i Virgili.

La “Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més”, sota l'impuls de l'Amical de Mauthausen i altres camps, segueix amb la voluntat de  treballar plegats per traslladar a les nostres ciutats els valors que van defensar els deportats i deportades als camps nazis, els Drets Humans, i l'objectiu de construir un món millor, especialment entre els i les joves. Vol ser, per tant, l'espai de debat municipalista de les polítiques públiques de memòria, i mantenir la línia de les trobades de la Xarxa que es van iniciar a Vilafranca del Penedès i van continuar a Santa Coloma de Gramenet, Torredembarra, Manresa i Sabadell.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració