Menú

Les Jornades Europees del Patrimoni posen en valor la Cambra del Tint de VNG

Comparteix:
14/10/2020 12:07

Un miler de persones participa en les visites, activitats i portes obertes dels museus de la ciutat

Les visites a la Cambra del Tint han estat la novetat de les Jornades Europees de Patrimoni, JEP, a Vilanova i la Geltrú, que s'han celebrat aquest cap de setmana. Els museus i altres equipaments patrimonials de la ciutat han rebut més d'un miler de persones entre el 9 i l'11 d'octubre, a les visites organitzades, activitats i portes obertes.

Enguany ha estat possible per primer cop visitar l'espai on es tenyien les xarxes per anar a pescar. Antigament les xarxes es confeccionaven amb fibres naturals i per allargar-ne la durabilitat i camuflar-les al mar s'havien de tenyir. L'espai on es duia a terme aquest procés, la Cambra del Tint, s'ha pogut visitar dins de les JEP. El regidor de Patrimoni, Jordi Medina explica que “per les jornades europees d'enguany hem volgut mostrar i posar en valor la Cambra del Tint, un espai patrimonial que es conserva en poques poblacions del nostre país. La Cambra ens ajuda a crear una fotografia de la feina i l'esforç dels nostres avantpassats i, alhora, ens apropa a la vila marinera que som i que ens projectem com a tal”.

Més de 60 persones van visitar la Cambra, repartides en les dues visites programades. L'èxit i l'interès per veure aquest indret impulsarà a tornar-lo a mostrar en properes jornades i esdeveniments entorn del patrimoni cultural local i nacional.

Medina creu que “les Jornades Europees de Patrimoni són un bon motiu per mostrar el patrimoni cultural que ens envolta, no només els museus sinó tots aquells indrets que formen part del nostre passat, la nostra història i la nostra identitat”.

Pel que fa a la resta de museus i espais patrimonials de la ciutat, destaca que el Jaciment arqueològic de Darró va tenir 137 visitants durant el cap de setmana. El Museu Víctor Balaguer, per la seva banda, va arribar al 100% d'aforament en les dues visites “El museu de don Víctor”, i al 80% en el recorregut “Arquitectura i símbols del Museu Balaguer”. A més gairebé un centenar de persones van visitar el museu per lliure.

Una trentena de persones van aprofitar per visitar el Museu Romàntic Can Papiol, que en les visites programades “El rebost de l'àvia” i els recorreguts comentats gratuïts van arribar al 80% de l'aforament. Més d'un centenar de persones també van aprofitar per visitar la Torre Blava, i més de 80 van visitar l'Espai Far en la jornada de portes obertes. A més 33 persones van participar en la Gimcana organitzada, 45 persones van visitar el museu per lliure.

El Museu del Ferrocarril va comptabilitzar 375 visitants durant tot el cap de setmana i El Centre d'Interpretació del Romanticisme. Masia d'en Cabanyes gairebé 50 personesentre les portes obertes i les activitats programades.

Visita a la Cambra del Tint

Visita a la Cambra del Tint

El Museu Víctor Balaguer

El Museu Víctor Balaguer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració