Menú

El Govern de VNG proposarà unes ordenances fiscals per al 2021 sense increments

Comparteix:
22/09/2020 9:45

L'alcaldessa Olga Arnau ho ha explicat en el primer programa de la nova temporada del ‘Sessió Plenària' de Canal Blau TV

La represa del curs polític, després del parèntesi de l'estiu, esdevé habitualment el punt de partida per començar a treballar en la proposta de nou pressupost municipal i, per tant, en la proposta de taxes, ordenances fiscals i preus públics que han de bastir aquest nou pressupost de 2021.

A aquesta qüestió s'hi ha referit l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, entre molts altres temes d'actualitat, en el primer programa ‘Sessió plenària' d'aquesta nova temporada a Canal Blau TV.

Segons ha anunciat Olga Arnau, el govern municipal ja treballa sobre la base de fer una proposta d'ordenances fiscals per a l'any vinent que no repercuteixi en l'economia de la ciutadania. En aquest sentit, l'alcaldessa ha afirmat que “les ordenances ja les estem treballant amb la voluntat de congelar els impostos i taxes” de manera que “haurem de continuar fent mans i mànigues per aconseguir els ingressos necessaris”. Olga Arnau ha assegurat que des del govern “estem treballant per trobar un equilibri que no sigui gravós ni per a la ciutadania ni per a l'Ajuntament”.

De l'àmbit econòmic, l'alcaldessa de la ciutat s'ha referit també a l'anunci del govern central sobre la utilització del superàvit dels exercicis de 2018 i 2019 per part dels ens locals. Olga Arnau ha xifrat aquest superàvit en el cas de Vilanova i la Geltrú “en uns 4 milions d'euros” que aniran destinats a mesures socials i d'incentivació econòmica per pal·liar els efectes de la pandèmia. Sobre el Pla de xoc econòmic i social que es va presentar a principis de l'estiu, l'alcaldessa de VNG ha manifestat que s'han presentat al voltant d'unes 200 sol·licituds. Olga Arnau ha explicat que “hi vam destinar 2 milions d'euros, 1 milió d'euros directament a la reducció de taxes i impostos i l'altre en concepte d'ajuts i subvencions al teixit econòmic local”.

L'alcaldessa ha respost també qüestions relacionades amb el teixit industrial de la ciutat i el territori Penedès en relació a les darreres notícies que alerten del possible tancament o reestructuracions de plantilles d'alguna empresa de la ciutat i d'altres en localitats properes. En aquest sentit, Olga Arnau ha afirmat que “cal un Pla d'Indústria per evitar la desindustrialització del territori”. “Ens preocupa i molt la destrucció de llocs de treball, no només dels centres propis de treball sinó també dels llocs i empreses vinculades a aquests centres de treball”, ha afegit l'alcaldessa de VNG. Per aquest motiu, ha afegit Olga Arnau, “cal un pla de reindustrialització del Penedès que faci possible que hi hagi indústries més tecnològiques”. Així mateix, segons l'alcaldessa, “hem de treballar per mantenir al màxim tots els llocs de treball i per fer-ho necessitem un treball conjunt amb tots els agents implicats”. L'alcaldessa també ha apuntat alguns elements importants com “diversificar i anticipar-se a l'evolució de l'economia per preveure noves sortides a l'activitat productiva”. Finalment, l'alcaldessa Arnau ha manifestat que el fet de diversificar l'economia del territori ha d'anar de la mà d'unes millors comunicacions que facin del Garraf i Penedès “un territori atractiu” per a la instal·lació d'empreses i indústries, en clara referència al greuge del nostre territori respecte dels peatges i les connexions tant cap a l'interior com cap a la capital del país.

L`alcaldessa Olga Arnau durant l`enregistrament del programa `Sessió plenària` de Canal Blau TV

L'alcaldessa Olga Arnau durant l'enregistrament del programa 'Sessió plenària' de Canal Blau TV

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Gestió tributària i recaptació, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració