Menú

VNG s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

Comparteix:
16/09/2020 14:28

L'Ajuntament promou el concurs #MoutexZeroEmissions a Instagram per posar en valor els desplaçaments a peu, bicicleta, transport públic i vehicle elèctric que es poden fer a la ciutat. Entre els participants se sortejaran 5 bicicletes de passeig

Vilanova i la Geltrú s'adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que, des d'aquest dimecres 16 i fins al 22 de setembre, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Les circumstàncies actuals per la pandèmia de la Covid-19 no permeten celebrar activitats participatives o amb públic, si no és amb grans restriccions. Per aquest motiu l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Projectes i Obres a l'Espai Públic i Mobilitat organitza un concurs a la xarxa social Instagram.

L'objectiu és promoure la mobilitat sostenible i la reducció de les emissions contaminants a la nostra ciutat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. En aquest sentit a través del concurs es vol posar en valor els mateixos elements que promou la Setmana Europea de la Mobilitat: els desplaçaments a peu, en bicicleta, en vehicle elèctric o en transport públic que es poden per la capital del Garraf i alhora visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Durant aquesta setmana les persones que hi vulguin participar han de publicar en el seu perfil d'Instagram una imatge o vídeo sota el lema #MoutexZeroEmissions. Les imatges, tal i com s'especifica en les bases del concurs, han de reproduir alguna situació, escena i/o element que mostri accions per fomentar una mobilitat sostenible i no contaminant.

Un cop finalitzi el concurs es procedirà a sortejar entre totes les imatges i vídeos participants 5 bicicletes urbanes o de passeig.

Projectant una ciutat més sostenible i segura

Així mateix, al voltant de la Setmana Europea de la Mobilitat, el dimecres 30 de setembre se celebrarà la Mesa de Mobilitat. Aquest és un òrgan de participació per abordar els projectes de millora i adequació que cal dur a terme a la nostra ciutat mitjançant l'escolta activa d'entitats, associacions, agents econòmics i socials i ciutadania a títol personal interessada en fer possible una mobilitat més segura i sostenible per a tothom. Per participar en la trobada, que es realitzarà en format telemàtic de 19 a 21 h, cal realitzar inscripció prèvia a través de la seu electrònica del web municipal www.vilanova.cat.

L'ordre del dia de la primera sessió de la Mesa de Mobilitat se centrarà en els projectes de carril bici de la rambla de Salvador Samà i de l'avinguda de Francesc Macià. Ambdós projectes, actualment en fase de disseny, es podran consultar a partir de la setmana vinent.

Més informació aquí

 

.

.

Construcció d`una cicloestació a la plaça d`Eduard Maristany

Construcció d`una cicloestació a la plaça d`Eduard Maristany

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Participació, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració