Menú

VNG aprova el Pla Local d'Infància i Adolescència 2020-2024

Comparteix:
15/09/2020 13:49

L'objectiu és visibilitzar aquest col·lectiu i dotar-lo de les eines per créixer en un entorn d'igualtat d'oportunitats

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest mes de setembre el Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) 2020-2024. Un document que servirà per concretar les actuacions destinades a la infància i l'adolescència de Vilanova i la Geltrú, en el marc d'una estratègia global de ciutat que vol integrar les iniciatives dels diferents agents del territori vinculats a aquest àmbit, i els mateixos infants i adolescents.

El Pla Local d'Infància i adolescència és una eina estratègica per al desenvolupament dels serveis i accions adreçades als infants i adolescents de la ciutat i a les seves famílies, amb la missió de millorar la seva situació i el seu benestar.

El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha explicat que  “el PLIA és fruit de mesos de treball transversal entre infants, joves, professionals de tots els àmbits i entitats diverses”. Recull un conjunt d'accions destinades als infants i adolescents de la ciutat i a les seves famílies, per posar els nens i nenes al centre i per a donar-los un paper protagonista com a subjectes de ple dret que són. “Els infants i adolescents, tot i representar el 30% de la població, ha estat un col·lectiu tradicionalment invisibilitzat, i volem que deixi de ser així. Creiem fermament en la seva capacitat d'opinar i aportar, i amb aquest PLIA volem donar-los les eines per contribuir al desenvolupament del seu esperit crític, ajudar a la seva visibilització i a crear polítiques i accions perquè tothom pugui créixer en un entorn d'igualtat d'oportunitats”, ha dit el regidor.

El document contempla com a objectius marc la cohesió i la igualtat d'oportunitats, i s'estructura en 3 grans eixos que són la Participació, la Protecció i la Promoció, a executar a través de 24 accions concretes.

Algunes de les accions prioritzades són la imminent posada en funcionament de la Taula d'Infància i adolescència com a eina per al treball coordinat i conjunt d'agents de l'Ajuntament, entitats, associacions i professionals de l'àmbit, que permeti transmetre i compartir informació i coneixement, coordinar serveis i accions per a evitar duplicitats i/o abordar aspectes i serveis necessaris, i fer un abordatge conjunt i més integral d'aspectes que representen major complexitat.Una altra de les voluntats prioritàries és donar veu a la participació directa dels infants i adolescents, exercint la seva ciutadania de ple dret, de forma que els propis infants esdevinguin agents actius en accions proposades per ells/elles mateixes.

El Pla Local d'Infància i Adolescència s'ha elaborat a partir d'una diagnosi de realitat, necessitats i interessos exhaustiva i àmpliament participada. Hi han fet aportacions amb participació directa unes 625 persones, i més de 1.000 infants, adolescents i famílies han participat responent les enquestes de realitat, percepció i opinió. Durant aquest procés participatiu s'ha comptat activament amb entitats, associacions, partits polítics i professionals que treballen en els àmbits d'infància i adolescència.

El resultat és un plantejament d'accions a curt, mig i llarg termini (a desenvolupar entre el 2020 i el 2024) amb un ampli consens comunitari i amb una visió de treball transversal i multidisciplinar.

El PLIA s'ha elaborat en plena consonància amb el Pla Local de Joventut, i tots dos comparteixen bases que propicien fer plantejaments i abordatges d'aspectes de manera continuada, facilitant que els resultats de les accions tinguin majors i millors resultats efectius sobre les persones i ajudin a millorar la qualitat de vida de la ciutadania més jove.

Un cop aprovat pel Ple municipal, el document resta a l'abast de qualsevol persona que hi tingui interès i s'hi vulgui sumar. Per fer-ho, cal adreçar-se al TOC (c. Sant Sebastià, 11), l'equipament de referència de les polítiques d'Infància, Adolescència i Joventut.

Podeu consultar aquí el Pla per a la Infància i l'Adolescència 2020-2024

Podeu consultar la notícia sobre el Ple del mes de setembre aquí

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància, Joves, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració