Menú

La Policia Local de VNG sanciona per no dur la mascareta

Comparteix:
30/07/2020 16:17

L'ús obligatori de la mascareta i la prohibició de fer ‘botellón', en el punt de mira de les autoritats per prevenir contagis

En un moment en què la Covid-19 segueix present a Catalunya, l'ús de la mascareta s'ha convertit en obligatori per a la prevenció de nous contagis. Però encara hi ha qui no l'utilitza de manera habitual. És per això que la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, en els darrers dies, ha passat d'advertir les persones que havien de portar la mascareta o que l'havien de portar de forma correcta, a denunciar els qui no la porten.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ho explica així: “mascareta, rentat de mans i mesures de distanciament són les úniques tres eines que tenim per aturar la pandèmia. Hem de ser molt insistents. Hem fet pedagogia, però malauradament ara ja hem de sancionar. Es tracta de protegir-nos a nosaltres i també als altres.

Fins ara s'han imposat una dotzena de sancions. A partir d'ara, a la tasca de vigilància de la Policia Local s'hi sumen els Mossos d'Esquadra per fer campanyes conjuntes, que serviran també per sancionar les trobades per consumir alcohol a la via pública. Només en el darrer cap de setmana, la Policia Local ha hagut de fer més de 75 intervencions per botellots, aldarulls, o festes privades que molestaven els veïns.

“Ara s'han ampliat les mesures restrictives per prevenir la Covid-19 a Castelldefels i Gavà. Nosaltres estem a tocar, si no volem que ens apliquin les restriccions, hem d'adoptar mesures”, ha dit Albà, que demana fer el mínim d'activitats d'aquest tipus; “hem de baixar el ritme si volem que l'economia no torni a patir un sotrac. Res de ‘botellón' a la via pública, i evitar festes amb persones que no són les unitats de convivència. Si les persones no són responsables per complir-ho, hem de sancionar. No ens agrada, hem d'apel·lar a la responsabilitat personal de cadascú, però si cal, ho farem. Estem molt a prop de tenir restriccions, i hem d'evitar que s'ensorri l'economia i que el sistema sanitari també trontolli”.

Les autoritats recorden que amb dos mesos de tancament, la precarietat econòmica va augmentar molt, i són moltes les famílies que han entrat en situació de vulnerabilitat. Mascareta, rentat de mans i distància són les tres mesures que tenim a l'abast per evitar tornar a posar en crisi el sistema sanitari, especialment de cara a la tardor, quan ja no es farà tanta vida a l'aire lliure i caldrà tornar a escoles, centres de treball o llocs tancats com pavellons esportius.

A banda de fer incidència en el col·lectiu jove per la seva elevada vida social, es recorda que la mascareta, obligatòria, ha d'estar ben posada, tapant nas i boca.

En l'actual fase de la pandèmia, la Policia Local continua fent les tasques de control i denúncia dels locals d'oci nocturn que no compleixen estrictament amb les mesures decretades pel Govern.

La Policia Local segueix tenint un paper destacat en la gestió de la pandèmia

La Policia Local segueix tenint un paper destacat en la gestió de la pandèmia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració