Menú

Obert el període de sol·licituds de subvencions per petites empreses, professionals i autònoms afectats per la Covid-19 a VNG

Comparteix:
28/07/2020 10:01

L'Ajuntament destina 1.000.000 € per ajudar al teixit econòmic local a superar els efectes del Coronavirus

Des d'avui i fins al 30 de setembre es poden presentar les sol·licituds de subvenció per a micro empreses, petites empreses, professionals i autònoms de Vilanova i la Geltrú que s'han vist afectats per la Covid-19.

L'Ajuntament destinarà 1.000.000 € a donar suport a l'activitat econòmica local que hagi patit les conseqüències del Coronavirus. Els ajuts seran de 400, 700 o 1.000 € en funció del decreixement de facturació i del nombre de persones treballadores. Per optar a les subvencions cal tenir llicència d'activitat o les altes fiscals i laborals al municipi.

La regidora d'Empresa, Innovació i Hisenda, Conxi Martínez, recorda que la iniciativa forma part del Pla de Xoc social i econòmic que el govern municipal ha realitzat per fer front als efectes de la Covid-19 a la ciutat, en tots els àmbits. "Aquestes ajudes van destinades a les empreses de la nostra ciutat que estan passant per una situació molt complicada, i cal ajudar-les en tot allò que estigui a les nostres mans" diu Martínez, "amb aquestes aportacions econòmiques volem ajudar-los a afrontar problemes de liquiditat, el nostre repte és aconseguir que els empresaris i autònoms puguin mantenir oberta la seva activitat, a no tancar locals comercials i mantenir els llocs de treball".

Les sol·licituds han d'estar relacionades amb despeses de manteniment de l'activitat dels locals i centres de treball, amb campanyes de promoció i màrqueting, despeses laborals i de personal, noves activitats i nous serveis, creació de nous productes o inversions i/o adquisició de material sanitari, equips de protecció individual, o despeses realitzades per adequar els locals a la nova normativa sanitària.

Per acreditar cadascun d'aquests conceptes caldrà presentar la documentació pertinent (consulteu AQUÍ). La tramitació s'haurà de fer a la Seu Electrònica de l'Ajuntament https://seuelectronica.vilanova.cat/tramits/. Per consultes i aclariments cal contactar amb empresavng@vilanova.cat.

La regidora Conxi Martínez, destaca també que "a més ja vam activar dies enrere l'ajornament en els cobraments de tributs, bonificacions fiscals en terrasses per ocupació de la via pública i en la taxa d'escombraries industrials". La responsable d'Empresa, Innovació i Hisenda posa en relleu que les mesures econòmiques "suposen més de 2 milions en ajudes i suport al teixit empresarial de la nostra ciutat".

A més, el servei d'Empresa continua prestant el servei d'assessorament i acompanyament a les empreses i també el servei de mediació.

Les empreses poden presentar ja la sol·licitud

Les empreses poden presentar ja la sol·licitud

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració