Menú

Els infants i joves de VNG gaudeixen de les activitats esportives i de lleure d'estiu

Comparteix:
01/07/2020 18:36

En un estiu excepcional, les entitats han organitzat una trentena de casals i campus adaptats a les mesures de prevenció i salut per evitar la Covid-19.

Aquest estiu s'han posat en marxa a Vilanova i la Geltrú un total d'11 casals d'estiu i 21 activitats esportives. Malgrat l'excepcionalitat actual i, les mesures de seguretat i prevenció exigides per la Generalitat a través del Procicat alhora de realitzar activitats de lleure i esportives, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha facilitat, a través de les Regidories d'Infància i Joventut i d'Esports, l'organització d'aquestes activitats a la ciutat.

Aquest matí els regidors responsables d'ambdues àrees, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Esports, Blanca Albà i el regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, han visitat el casal d'estiu de l'escola Llebetx i el campus esportiu del Club Nou Futbol Base Vilanova. Ambdues modalitats d'activitat s'han pogut organitzar, segons ha explicat el regidor Adrià Guevara “per l'esforç que han fet entitats i famílies sobretot en un any que no ha estat fàcil i en el que ha calgut ser valent a l'hora de tirar endavant les activitats”. La regidora Blanca Albá, també ha coincidit a valorar la dificultat d'organitzar els campus esportius enguany “perquè cada esport té unes característiques i normatives diferents que calia seguir per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19”. Com a Ajuntament, ambdós regidors coincideixen en afirmar que el més important ha estat poder posar-los en marxa i la manera com s'ha fet: prioritzant la prevenció, evitant riscos i essent molt estrictes amb les normes.

Quant al paper de l'Ajuntament de VNG, Adrià Guevara n'ha destacat el suport i acompanyament a les entitats i famílies. En aquest darrer cas a través de les beques que enguany es podien sol·licitar per realitzar l'activitat i per al menjador. Una tercera modalitat de beca tenia per objectiu donar suport amb monitoratge els infants amb diversitat funcional. En aquest sentit el regidor d'Infància i Joventut ha posat l'accent en el fet que aquest estiu “l'Ajuntament ha donat mes de 300 subvencions a més de 200 famílies. D'aquestes, unes 200 eren per realitzar l'activitat, gairebé un centenar per al menjador i finalment una quinzena s'han destinat a la contractació de monitoratge per donar suport als infants amb diversitat funcional”. En relació a aquestes activitats, el regidor Adrià Guevara s'ha mostrat molt satisfet pel fet que del total d'activitats programades aquest estiu “n'hi ha 10 que són activitats inclusives i que per tant hi participen infants amb diversitat funcional i això suposa un increment molt gran respecte de l'any passat”.

Així mateix, el regidor d'Infància i Joventut ha insistit en que “no volem que cap infant deixi de fer cap activitat d'estiu perquè no s'ho pugui permetre, en aquesta línia vam engegar fa uns anys les subvencions a les activitats d'estiu i aquest any hi hem apostat més que mai, doblant la partida que hi destinàvem”. Segons ha explicat el regidor Guevara, es pretén mantenir aquesta inversió en els propers anys, que actualment està quantificada en 103.000 euros.

Mesures d'higiene

Els casals d'estiu de lleure i esportius se celebren seguint les estrictes mesures d'higiene i salut que ha determinat la Generalitat a través del Procicat. Sobre aquesta qüestió, Blanca Albà ha explicat que prèviament a l'inici de l'activitat des de l'Ajuntament conjuntament amb les entitats es va fer una primera valoració sobre el tipus de campus que es volia realitzar i sobretot “valorar la realització de les activitats a l'aire lliure abans que en pavellons”. A més a més, ha manifestat la regidora d'Esports, “totes les entitats s'han preparat i han fet un curs organitzat pel Departament de Salut” per atendre la normativa i els protocols a aplicar en les respectives activitats. Blanca Albà ha destacat el fet que totes les entitats esportives i de lleure fan sovint el rentat de mans i apliquen les distàncies de seguretat i nombre de participants “han hagut de tenir imaginació per mantenir les distàncies, fer grups més petits, amb un monitor cada 10 nens, no barrejar grups, etc.”. En aquest sentit han explicat ambdós regidors, “ha calgut habilitar espais que habitualment no es destinaven a l'organització de campus i activitats d'estiu” com són els patis dels instituts de la ciutat.

 

Blanca Albà i Adrià Guevara han visitat durant el matí els campus i casals d`estiu

Blanca Albà i Adrià Guevara han visitat durant el matí els campus i casals d`estiu

El regidor Adrià Guevara, atent als jocs que es realitzen al pati de l`escola Llebetx

El regidor Adrià Guevara, atent als jocs que es realitzen al pati de l`escola Llebetx

El rentat de mans és una de les accions prioritàries durant l`activitat

El rentat de mans és una de les accions prioritàries durant l`activitat

Participants del campus esportiu del Club Nou Futbol Base Vilanova

Participants del campus esportiu del Club Nou Futbol Base Vilanova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Infància, Joves, Participació, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració