Menú

La Companyia Aigües de Vilanova comença el dijous 25 la reparació d'una avaria detectada a la xarxa general de subministrament d'aigua de la ciutat

Comparteix:
23/06/2020 8:35

Les obres es faran en una cambra soterrada prop de la rotonda de la plaça Moixiganga i afectaran el trànsit i l'aparcament de la ronda Ibèrica de la banda de muntanya en aquell tram

La Companyia Aigües de Vilanova executarà a partir del 25 de juny obres de reparació a la xarxa general que canalitza i transporta l'aigua de la ciutat. Unes obres que es preveu que durin durant un mes i mig. La intervenció està motivada per la detecció d'una fuita en una de les canonades principals que distribueixen el subministrament a Vilanova i la Geltrú.

En principi, les obres no afectaran el subministrament d'aigua als domicilis, ja que la Companyia ha estudiat la manera per derivar aquest subministrament per canonades alternatives de la mateixa xarxa. Sí que podria donar-se, de forma puntual, variacions en la pressió del cabal que arriba als habitatges.

La connexió que causa el problema, un distribuïdor amb forma de T, es troba en una cambra soterrada vora la plaça de la Moixiganga, més concretament a l'entrada de la rotonda d'aquesta plaça des de la ronda Ibèrica, a la banda de muntanya, en direcció a Cubelles. La  canalització afectada forma part de l'estructura de distribució general que abasteix d'aigua tota la ciutat.

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofrà, ha destacat la importància de l'actuació “La ràpida detecció durant les rutines de manteniment ha estat clau per evitar una avaria més greu. És una garantia que empreses públiques com la Companyia d'Aigües vetllin per aquesta vigilància preventiva, ja que dediquen els seus beneficis íntegrament al manteniment i millora del servei”. Un manteniment preventiu i periòdic que es desplega al llarg dels 200 quilòmetres de xarxa soterrada que hi ha la ciutat.

Les obres en aquest espai soterrat obligaran a actuar sobre la ronda Ibèrica, a la banda de muntanya, en sentit Cubelles. Com a conseqüència de l'actuació aquest tram de la ronda quedarà tallat al trànsit i no es podrà aparcar un cop comencin els treballs i durant prop de sis setmanes. Això afectarà el trànsit de la ronda Ibèrica en aquest sentit de circulació. El trànsit de la ronda serà desviat per itineraris alternatius senyalitzats. També és previst que els veïns del sector de l'Armanyà i dels carrers de Mallorca, Menorca, Eivissa, Aragó i Plaça de les Acàcies tinguin un accés obert des de l'Avinguda de Vilafranca.

Els serveis tècnics de la Companyia estan fent el seguiment de l'evolució de la fuita de forma preventiva i per controlar la seva evolució. Tot i que ara mateix es tracta d'una fuita menor, el punt on s'ha produït l'avaria no està exempt de riscs que fan que les obres s'hagin d'executar com més aviat millor. Un trencament sobrevingut d'aquesta connexió causaria una avaria de grans proporcions. Un potencial col·lapse de les instal·lacions soterrades comportaria riscos per a la ciutadania, ja que podria provocar grans desperfectes materials i comprometre el subministrament d'aigua a la ciutat. Per aquest motiu des de la Companyia s'han accelerat, amb caràcter d'urgència, el desenvolupament dels estudis d'enginyeria i afectacions per poder començar els treballs la setmana que ve.

 

 

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Seguretat i prevenció, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració