Menú

VNG no permetrà l'accés a les platges la nit de Sant Joan

Comparteix:
15/06/2020 19:01

L'Ajuntament vol incentivar revetlles de caire familiar per evitar les aglomeracions. A les 20 h es tancaran els accessos a la sorra

La situació de pandèmia per la Covid-19 afecta enguany també les celebracions de la nit de Sant Joan. L'objectiu és evitar les aglomeracions com a principal mesura per contenir la propagació del virus, per això l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú se suma a les campanyes d'arreu del país per promoure unes revetlles de caire familiar i amb grups reduïts, en contra de les festes multitudinàries.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit no permetre la celebració de la revetlla a les platges. De fet, el dia 23 de juny a les 20 h es tancaran els accessos a la sorra i també els xiringuitos. Durant el vespre es tancarà també l'accés amb vehicle a la façana marítima, amb l'objectiu de desincentivar els desplaçaments a la platja durant la nit. Així mateix, enguany per la revetlla de Sant Joan no es podran fer fogueres ni organitzar festes i activitats a l'espai públic, per evitar l'efecte d'aglomeració que podrien causar aquests actes.

D'acord amb les recomanacions que la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als municipis, en aquesta revetlla del 2020 tan excepcional es vol aprofundir en el missatge de celebrar un Sant Joan adaptat a la situació actual. Així, es demana a la població celebrar la revetlla amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l'esforç dels serveis sanitaris, d'emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia.

Dispositiu de seguretat i Punt Lila

En qualsevol cas, amb previsió que una part de la població surti de festa durant la nit i preveient que els locals d'oci nocturn amb tota probabilitat ja podran obrir amb limitacions d'aforament, l'Ajuntament organitzarà un dispositiu de seguretat, que aquesta setmana s'acabarà de concretar entre la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i serveis sanitaris.

Igualment, l'Ajuntament instal·larà un Punt Lila a la façana marítima, a l'Oficina de Turisme del parc de Ribes Roges, durant tota la nit i matinada. Al Punt Lila s'hi pot adreçar qualsevol persona que vulgui informació, que hagi estat víctima o testimoni d'una agressió sexual, sigui masclista o homòfoba, on serà atesa per personal professional i voluntari. Durant la nit a la façana marítima es comptarà també amb quatre agents de civisme, que realitzaran tasques d'informació i sensibilització per al foment de la convivència. 

Foto: @vilanovaturisme

Foto: @vilanovaturisme

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Festa, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració