Menú

A mitjans de juny ja es permetrà el bany a les platges de VNG

Comparteix:
28/05/2020 12:55

L'Ajuntament enllesteix la posada en marxa dels serveis per iniciar la temporada de bany amb totes les garanties de neteja, salubritat i seguretat

Les platges de Vilanova i la Geltrú obriran al bany a partir de mitjans del mes de juny. L'Ajuntament de la ciutat està enllestint tots els preparatius per iniciar la temporada de bany amb totes les garanties de salubritat i seguretat. Principalment s'està treballant per habilitar els serveis de socorrisme, neteja i desinfecció diària de dutxes i lavabos, passeres i xiringuitos.

En aquests moments la contractació del servei de socorrisme es troba en tramitació, ja que, tot i haver-se iniciat a principis d'any amb previsió de disposar-ne a l'inici de la temporada de bany, l'aturada dels procediments administratius durant els primers mesos de l'estat d'alarma ha endarrerit la finalització del procés. Un cop es pugui formalitzar el contracte i garantir aquest principal requisit de seguretat, l'Ajuntament preveu obrir el bany a les platges.

Pel que fa als xiringuitos, ja tenen autorització per instal·lar-se i obrir l'activitat. Dins de les mesures que l'Ajuntament vol impulsar per minimitzar l'impacte de la pandèmia en l'activitat econòmica del sector turístic i de serveis, s'ha decidit aplicar una bonificació del 35% al cànon municipal dels xiringuitos, equiparable a la bonificació que s'ha aplicat a la taxa d'ocupació d'espai públic per a les terrasses dels bars i restaurants.

Així mateix, segons ha explicat la regidora d'Espai Públic i Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, Marta Jofra, “també hem demanat a la Generalitat que apliqui l'exempció del cànon que han de pagar els xiringuitos al Servei de Costes de la Generalitat. Aquesta és una de les demandes que hem dirigit al govern català de forma conjunta els municipis del litoral des del Garraf al Baix Camp reunits en la Taula per un litoral sostenible”.

A més a més, la regidora d'Espai Públic i Medi Ambient també ha explicat que els xiringuitos podran ampliar l'espai de terrassa ocupant la sorra, com a mesura excepcional per garantir la distància física sense haver de reduir el nombre de taules, mentre l'aforament dels establiments estigui limitat.

Pel que fa al control de l'aforament a les platges, la regidora ha afirmat que “no es preveuen mesures actives de limitació de l'accés a les platges atès el gran aforament que tenim, però preveiem posar a disposició de la ciutadania un servei d'informació sobre el nivell d'ocupació de les platges en temps real perquè la gent pugui prendre una decisió informada i responsable a l'hora d'anar a una o altra platja.

Vilanova i la Geltrú ha optat, com fan altres localitats, a no permetre el bany a l'inici de la fase 2, per esperar a iniciar la temporada de bany disposant de tots els dispositius i mesures de seguretat davant la situació excepcional. Així doncs, fins a mitjans de juny les platges només estaran habilitades per passejar-hi i per fer-hi pràctica esportiva de forma individual.

De moment les platges es poden utilitzar per passejar i per fer esport

De moment les platges es poden utilitzar per passejar i per fer esport

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Salut, Seguretat i prevenció, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració