Menú

S'ajorna el pagament de taxes i tributs municipals fins al juny

Comparteix:
25/03/2020 11:45

Aquesta mesura s'aplica tant en el pagament voluntari com en els rebuts domiciliats de l'IBI urbà, Impost de vehicles i taxa de guals

El calendari fiscal de Vilanova i la Geltrú contempla el pagament d'alguns tributs municipals quan arriba el mes d'abril. La crisi social i econòmica esdevinguda arran del confinament per la pandèmia de la COVID-19 ha fet variar aquest calendari fiscal amb l'ajornament dels impostos municipals fins al mes de juny de 2020.

La regidora d'Intervenció i Tresoreria i d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez ha explicat que “entre les mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social per la COVID-19, el Reial Decret 8/2020 habilita els ens municipals a aplicar mesures de caràcter tributari”. En aquest sentit, ha continuat Conxi Martínez, el Govern municipal ha decidit, en coordinació amb el departament de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, “ajornar el cobrament de tributs municipals que es trobaven en període de pagament per part de la ciutadania”.

En el cas d l'IBI (Impost sobre Béns Immobles Urbana), els rebuts domiciliats que tenien el primer termini de pagament del 25% a data 1 d'abril, seran ajornats fins al 2 de juny. Els següents terminis, també del 25% cadascun, es pagaran l'1 d'octubre; el 2 de novembre i l'1 de desembre de 2020. Pel que fa al pagament de rebuts no domiciliats, del 4 de maig al 6 de juliol, es manté sense variacions.

La regidora d'Intervenció i Tresoreria ha informat que l'ajornament també afecta d'altres tributs com l'Impost sobre vehicles i la taxa de guals. Així doncs, quant a l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica “es prorroga el termini voluntari de pagament fins al 2 de juny de 2020 i fins al juny no es carregarà en compte els rebuts domiciliats d'aquest impost”. Pel que fa als guals, “també s'ha prorrogat fins al 2 de juny el termini voluntari de pagament i la domiciliació bancària del rebut”.

Finalment des de l'Ajuntament de VNG s'ha decidit ampliar el termini de pagament de les fraccions o ajornaments fins al 30 d'abril de 2020.

Quant a l'atenció als contribuents, tècnics de la Regidoria de Gestió Tributària i Tresoreria resolen els dubtes, consultes o demanda d'informació de la ciutadania de forma telemàtica, a través del web vilanova.cat o bé mitjançant els correus electrònics gestiotributaria@vilanova.cat i recaptacio@vilanova.cat .

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració