Menú

Vilanova i la Geltrú es prepara per atendre l'alerta de COVID-19

Comparteix:
11/03/2020 18:13

Els municipis del Garraf es coordinen per compartir procediments i actuacions

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú prepara un pla de protecció civil al municipi, davant l'alerta pel coronavirus COVID-19. Des de dilluns s'ha creat un Comitè de coordinació de l'alerta per coronavirus, format per representants del govern i tècnics municipals, que es reuneix diàriament per fer seguiment de la situació i de la implementació de les mesures que dicta la Generalitat de Catalunya, així com establir els mecanismes de prevenció de contagis i gestionar l'organització dels serveis davant l'evolució de l'alerta.

En aquest sentit, el comitè avalua actualment les activitats de pública concurrència previstes en els propers dies a la ciutat, per tal de decidir-ne la suspensió en funció dels criteris d'aforament i tipus d'activitat que ha indicat aquest matí la Generalitat. Demà dijous s'anunciaran quines activitats d'iniciativa municipal queden afectades. Així mateix, l'Ajuntament ha iniciat mesures de protecció en els punts municipals d'atenció al públic, com la limitació de quatre persones a la sala d'espera de l'OAC, i estudia la possibilitat d'adaptar alguns espais per fer una atenció més segura. També es recomana no anar a fer tràmits presencialment si no és necessari i recorda que amb certificat digital es poden realitzar la majoria de tràmits online.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manté la recomanació a la població de mantenir-se informada per les fonts oficials i de seguir amatent davant les novetats que es puguin produir en la situació d'alerta que s'està vivint. Igualment, es recorda que és important per reduir el risc de contagi seguir els consells d'higiene bàsics, com rentar-se les mans sovint o tapar-se amb la part d'interna del colze en tossir. També es demana prudència i quedar-se a casa en cas de tenir febre i presentar símptomes compatibles amb el coronavirus.

D'altra banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, s'ha reunit aquest matí amb totes les alcaldies del Garraf, per coordinar les mesures dels municipis davant l'alerta i compartir protocols d'actuació. L'alcaldessa de la ciutat també va assistir ahir a la tarda a una convocatòria de la Conselleria de Salut per coordinar la informació i actuacions als municipis.  

 

Reunió d`alcaldies del Garraf, aquest matí

Reunió d`alcaldies del Garraf, aquest matí

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Salut, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració