Menú

L'Ajuntament segueix el procés de descontaminació del subsòl de les instal·lacions del grup Componentes

Comparteix:
06/03/2020 10:04

L'empresa realitza, a requeriment de l'ACA, el bombament i tractament de residus. Es tracta segons l'ACA d'una afectació històrica d'una zona, que anteriorment era industrial

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha presentat aquest mes de febrer un requeriment de descontaminació de les aigües subterrànies del subsòl de les instal·lacions del Grup Componentes Vilanova SL. Es tracta, segons l'informe de l'ACA, d'una afectació històrica on s'hi detecten compostos, propis del subsòl del que fou una zona industrial, que actualment ja no són utilitzats. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres d'Urbanisme, Xavier Serra, “l'empresa ja ha preparat el pla de descontaminació, que ha estat validat per l'ACA i està desenvolupant els treballs per fer-ho efectiu”, realitzant tasques de bombament i tractament dels residus i contenció de l'afectació.

Així mateix, el regidor Xavier Serra ha assegurat que l'Ajuntament segueix amb interès aquest procés “com també hem fet amb la contaminació de l'aire i treballem amb els organismes de control de la Generalitat i ho continuarem fent perquè la situació sigui el millor possible”.

El regidor d'Urbanisme ha explicat que la problemàtica de la contaminació del subsòl és pròpia dels sòls industrials. “Tots els sòls industrials tenen aquesta problemàtica quan deixen de ser-ho i, si no es detecta abans, s'obliga posteriorment a fer la descontaminació”. En aquest sentit, Xavier Serra explica que també es va haver de fer a l'antiga FISA, actualment plaça del Cubilot.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Llicències, permisos i autoritzacions
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració