Menú

La innovació i la recollida de dades, protagonistes de la Mobile Week a VNG

Comparteix:
07/02/2020 13:59

Xerrades, conferències i una trobada del Fòrum de la Innovació Local per parlar de les possibilitats de la tecnologia mòbil

Ahir i avui es duen a terme a Vilanova i la Geltrú les activitats de la MWeek (Mobile Week), la setmana dedicada a la tecnologia mòbil, que s'organitza en quinze municipis de tot Catalunya, relacionada amb el Mobile World Congres.

L'alcaldessa, Olga Arnau, va donar ahir benvinguda a les persones participants en una sessió dedicada a parlar d'ètica digital, sensorització i Internet “de les coses” (IoT). La intervenció de Joan Rosès, periodista i editor del portal Collateral Bits, va girar al voltant dels valors i del criteri que apliquen empreses i administracions a l'hora d'aplicar les tecnologies. Rosès creu que els principis ètics “ens ajuden en el procés de prendre decisions complexes”.

En la mateixa jornada va intervenir Josep Farré, per part de l'Ajuntament, que va explicar algunes experiències de sensorització que es duen a terme a la ciutat. En aquest àmbit, Martin Longobucco de l'empresa CD4IOT, va parlar del projecte que la seva empresa du a terme conjuntament amb el Club Nàutic de Vilanova i la UPC i va afirmar que “és compatible utilitzar les dades per fer negoci amb els criteris ètics”.

La regidora d'Innovació, Conxi Martínez, va cloure la jornada del matí apostant per Vilanova i la Geltrú “com a ciutat que té l'oportunitat de liderar el canvi”. Martínez, creu que amb les dades que ens dóna la tecnologia “podem prendre decisions més correctes, adoptar solucions fiables, fer que tots els serveis siguin més fiables”.

A la tarda, i en el marc del Campus de la Mediterrània, Enric Barba, enginyer de telecomunicació i president del Club d'Innovació de CECOT va parlar sobre “El paper del directiu en la gestió de la innovació: una perspectiva empresarial”. Barba va fer afirmacions com ara “fins que una idea no s'introdueix al mercat no és innovació” i també va mostrar la necessitat que la innovació tingui una estratègia, “saber sobretot què no volem fer”.

El primer dia d'activitats de la Mobile Week es va cloure amb una trobada del FIL, el Fòrum de la Innovació local, que va servir per actualitzar propostes, presentar la nova web del FIL i focalitzar el model de gestió d'aquesta eina ciutadana.

Aquest matí les activitats han girat al voltant de la salut i la tecnologia. El sotsdirector d'I2Cat, Artur Serra, ha fet una xerrada sobre els living labs territorials, i tot seguit s'ha fet una taula rodona al voltant de la innovació tecnològica i l'envelliment actiu.

A la tarda és prevista la presentació de dos projectes que està treballant l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú: el projecte “Efímer” i el projecte “MedGAIMS”. Les activitats finalitzaran amb una exposició de les necessitats de la comunitat creativa.

Cloenda de la jornada de dijous matí

Cloenda de la jornada de dijous matí

Conferència d`Enric Barba a Neàpolis

Conferència d`Enric Barba a Neàpolis

Inauguració de la jornada sobre innovació

Inauguració de la jornada sobre innovació

Ponència de Joan Rosès

Ponència de Joan Rosès

Trobada del Fòrum de la Innovació Local

Trobada del Fòrum de la Innovació Local

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració