Menú

El Servei d'Informació i Atenció a la Dona de VNG ha atès més de 300 dones per violència el 2019

Comparteix:
25/11/2019 14:22

La ciutat commemora el 25N havent de penjar el crespó lila que denuncia un nou assassinat

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza diverses activitats de prevenció, sensibilització i denúncia.

A les 12 del migdia la plaça de la Vila ha acollit la lectura del manifest a càrrec d'Ignasi Puig, psicòleg, sexòleg i terapeuta de parella especialitzat en sexualitats i relacions no normatives. Puig ha estat l'encarregat de conduir “Les possibilitats de canvi des de la desobediència patriarcal masculina”, la jornada formativa d'enguany.

En el que portem d'any 2019, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de l'Ajuntament de VNG ha atès 354 persones, amb un total de 555 atencions. La major part dels casos són de violència psicològica, però també es detecten violències físiques, sexuals i econòmiques, entre d'altres.

La regidora de Convivència i Equitat, Marta Guinda, ha destacat que per lluitar contra les violències masclistes, a banda de l'atenció directa a les dones, es fan activitats de prevenció i sensibilització, fent especial èmfasi en el jovent de les escoles i instituts. “S'ha comprovat que les dones amb més recursos econòmics són les que més s'atreveixen a denunciar. L'assignatura pendent que hem de tenir totes les administracions és empoderar les dones perquè no es vegin condicionades a continuar patint violència perquè no tenen recursos per fugir-ne”, ha dit la regidora. Les dones que més denuncien tenen entre 30 i 60 anys, amb independència econòmica, i amb més nivell de formació.

L'alcaldessa Olga Arnau ha volgut posar en valor la bona feina que es fa des dels serveis municipals, amb treball coordinat i en xarxa. La majoria de dones ateses al SIAD hi arriben derivades des dels Serveis Socials, seguides dels Centres d'Atenció Primària, dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

El 25N es convoca també el Grup de Treball de la Comissió de seguiment del Protocol municipal d'accions contra la violència masclista. Aquesta tarda, a les 19 h, es farà una manifestació des de la plaça de les Neus, convocada pel Casal de Dones Ca la Tomasa.

Podeu consultar la resta d'actes al voltant del 25N a Vilanova en el programa de l'Àgora d'Equitat.

L'acte institucional d'aquest migdia ha acabat amb un minut de silenci en record  de la 52a víctima de l'estat espanyol d'aquest any, una noia de 26 anys assassinada justament avui a Granadilla de Abona (Tenerife), a mans de la seva parella.

Podeu llegir el manifest, consensuat per les Entitats Municipalistes (Federació de municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis), la Generalitat de Catalunya i les diputacions, en el següent enllaç.

 

La lectura del manifest ha anat acompanyada d`un minut de silenci

La lectura del manifest ha anat acompanyada d'un minut de silenci

La jornada formativa s`ha fet a la Casa Olivella

La jornada formativa s'ha fet a la Casa Olivella

Després del manifest s`ha reunit la comissió del Protocol

Després del manifest s'ha reunit la comissió del Protocol

Documentació relacionada

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració