Menú

La 8a Nit del Turisme i el Comerç premia 5 establiments de VNG

Comparteix:
22/11/2019 11:30

Enguany la categoria de Sostenibilitat s'ha afegit a les d'Innovació, Promoció de Ciutat, Comunicació i Trajectòria

La 8a Nit del Turisme i el Comerç de Vilanova i la Geltrú, celebrada ahir al Restaurant Mas Roquer, va reconèixer els mèrits i l'esforç de les persones, empreses i institucions en la promoció turística i comercial. Van resultar guardonats el Càmping Vilanova Park en la categoria d'Innovació; la Xurreria Trifon en la de Trajectòria; Holalá Xiringuito Ribes Roges en la de Comunicació; Intersport Olaria en la de Promoció de Ciutat, i el restaurant Stirling en la de Sostenibilitat. També es van lliurar tres mencions especials, a Temps de Vi, Atenea Park i Restaurant Casablanca.

La vetllada va comptar amb una àmplia representació del sector, així com de les institucions implicades. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va destacar la importància d'un esdeveniment d'aquestes característiques que reuneix tots els agents del turisme i el comerç, tant públics com privats. “Hem de prendre consciència de tot el potencial que tenim, el qual, si treballem coordinadament amb tot el que té la Vegueria Penedès, ens pot convertir en un territori imparable”, va manifestar.

En la mateixa línia, el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, va exposar la necessitat de desestacionalitzar el turisme a Vilanova i la Geltrú, com a principal estratègia de l'Ajuntament i els agents del Clúster de Desenvolupament Econòmic. “Hem de fer que passin coses durant tot l'any”, va afirmar. En aquest sentit, va mencionar com a exemple la recent Fira de Novembre, en què es va emprendre la campanya Comerços Oberts: “es tracta d'aprofitar els esdeveniments per sumar sinèrgies i afavorir que els visitants consumeixin als nostres restaurants i comerços”. El regidor també va avançar que l'any 2020 hi haurà noves oportunitats per generar aquest dinamisme, amb la coincidència de l'Any del Turisme Esportiu.

L'acte també va comptar amb representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El diputat delegat de Turisme, Juan Luís Ruiz, va parlar de l'objectiu “d'aprofitar la potència de la marca Barcelona”. Així mateix, el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, va encoratjar el sector local: “us heu de creure que sou un municipi turístic”. Per la seva banda, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, va animar a aprofitar, des del sector comercial, “la transversalitat amb altres activitats existents, com el turisme, la cultura o el dinamisme social”. També van ser presents altres representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com el regidor de Producció 1r Sector i Mercats municipals, Jaume Carnicer; la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, i el regidor de  Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios.

Mèrits reconeguts

En la categoria d'Innovació, es va reconèixer a Vilanova Park la incorporació durant el 2019 d'un sistema innovador de plaques solars i de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Van ser finalistes en aquesta categoria la Botiga Amiga i Gracia Xarcuteria Degustació. Pel que fa a la categoria de Trajectòria, es va valorar a la Xurreria Trifon que “fa tres generacions que obre les persianes cada dia”. Van resultar finalistes La Cucanya i el Restaurant Casablanca.

En la categoria de Comunicació, es va reconèixer a Holalá el fet de ser “un projecte jove que des del minut zero ha volgut crear branding”. Els altres finalistes d'aquest guardó van ser La Daurada i la Farmàcia Principal 124. Quant a la categoria de Promoció de Ciutat, Intersport Olaria es va endur el guardó per ser al costat de les escoles, els clubs esportius i l'esport femení. Els altres finalistes d'aquesta categoria van ser RocRoi i Tutti Frutti. Finalment, en la nova categoria de Sostenibilitat, es va valorar que Stirling és l'únic restaurant de la costa de Barcelona, a la zona del Garraf, que compti amb el certificat Biosphere Tourism. Van ser també finalistes el Portal del Roc i Prot Energia.

Fotografia de grup amb totes les iniciatives premiades

Fotografia de grup amb totes les iniciatives premiades

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració