Menú

Acord entre l'Ajuntament i els supermercats de VNG per comercialitzar exclusivament l'eco-caramel per a les Comparses de 2020

Comparteix:
30/09/2019 15:00

La iniciativa, sorgida de la FAC i La Vinagreta, comportarà una modificació de l'ordenança de civisme que haurà d'aprovar el ple de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els supermercats Alcampo, Caprabo, Condis, JR i Bon Preu/Esclat han signat un conveni amb l'objectiu de comercialitzar exclusivament l'eco-caramel o altra equivalent en la campanya del Carnaval de 2020. La iniciativa, sorgida de la Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC) i l'entitat La Vinagreta permetrà als supermercats adherits comercialitzar aquest caramel biodegradable amb l'objectiu de doblar el percentatge de caramels sostenibles que es puguin llençar per la Comparsa. En aquest sentit l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau ha xifrat en un “30% la quantitat d'eco-caramel que es van llençar el 2019 mentre que l'objectiu és arribar en aquesta segona edició al 60%”.

L'alcaldessa Arnau s'ha referit a la necessitat que la conscienciació sobre la contaminació de les gairebé 60 tones de caramels que es llencen per la comparsa ”arribi a tot arreu, als comparsers i també a les empreses ja que és un bé per a la ciutat i per tant també per a nosaltres”. Alhora, per tal de col·laborar amb els establiments adherits s'està treballant en la modificació de l'ordenança de Civisme i Convivència. Sobre aquesta qüestió, la regidora d'Espai Pública i Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que ”s'està redactant una proposta de modificació que serà objecte d'un procés participatiu” per tal de proposar-ne l'aprovació en el ple del mes de novembre.

Quant a l'ordenança, la regidora de Medi Ambient ha assegurat que no hi ha una voluntat sancionadora al darrera de la modificació ja que l'objectiu és conscienciar i cercar el compromís de les entitats de la ciutat. En aquest sentit, des de la FAC s'ha fet constar que entre les recomanacions que traslladen a les seves entitats en relació al decàleg de bones pràctiques de la Comparsa s'hi afegirà la recomanació de comprar l'eco-caramel o caramels biodegradables.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració