Menú

Tallers per a joves tecnòlogues al Crea&Lab de Neàpolis

Comparteix:
06/09/2019 12:10

Activitats de programació i robòtica per desvetllar les vocacions científiques en clau de gènere

L'espai Crea&Lab de Neàpolis acull avui la darrera sessió dels tallers tecnològics per a joves tecnòlogues. Durant aquesta setmana s'han celebrat dues sessions amb activitats de programació i robòtica dirigides pels educadors de Tecnolab..

L'objectiu del taller es ajudar a fer aflorar el talent entre els mes joves, despertar vocacions científiques i contribuir a reduir el diferencial de gènere a l'hora d'escollir estudis superiors de perfil tecnològic.

Es tracta de motivar aquest talent entre els estudiants de primària amb tallers que són com un tast que ajuda a superar reticències i pors a unes disciplines en els quals les dones tenen un baix nivell d'adscripciò.

L'estadística confirma aquesta poca presència, ja que les dones tecnòlogues no han assolit encara aquest nivell de visibilitat. Així mentre que les dades de les universitats mostren un major nombre de dones en àmbits acadèmics  com el dels graus en Arts i humanitats, on la presència de dones, és del 60,8% o ciències de la Salut on arriben al 73,4% en el cas de les enginyeries aquesta xifra és nomes del 27,4%.

Els tallers per a dones tecnòlogues de Neàpolis, els cursos per a dones programadores de l'IMET Institut Municipal d'Educació  o activitats a com l'exposició “L'Enginy (in)visible” de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, son actuacions orientades en aquest objectiu de foment de les vocacions científiques i tecnològiques en clau de gènere. Accions que d'altra banda entronquen amb una de les línies de treball del Pacte per a l'ocupació del Garraf

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia, Dones, Educació, Empresa, Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració