Menú

L'Ajuntament presenta al·legacions a l'autorització ambiental de la fàbrica Componentes

Comparteix:
22/08/2019 9:38

A més de l'Ajuntament també han presentat al·legacions els veïns i les entitats ecologistes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat al·legacions a la proposta d'autorització ambiental que la Generalitat ha decidit atorgar a l'empresa Componentes Vilanova per augmentar la seva capacitat de producció.

Les al·legacions tenen com a objectiu que la Generalitat inclogui a la nova autorització la obligatorietat, per part de l'empresa, de complir amb límits d'emissió de contaminants no considerats per la Generalitat (entre ells el benzè), d'aplicar les millors tècniques disponibles per reduir la contaminació de forma immediata, i de tenir en compte els nous habitatges construïts al voltant de la fàbrica pel que fa al control del soroll.

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que les al·legacions es van presentar la setmana passada i que tenen com a objectiu atendre al compromís amb la ciutadania de vetllar, millorar i controlar la qualitat de l'aire de la zona de les Llunes i del Mirador.

L'any 2015 el Govern de la Generalitat va iniciar la tramitació de l'Autorització Ambiental de l'empresa Grupo Componentes. Un procés que està a punt de concloure i que preveu la possibilitat d'interposar al·legacions per tal que s'incloguin dins la nova autorització. Durant la tramitació, a més de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també han presentat recursos les entitats veïnals i les entitats ecologistes.

La regidora ha anunciat la creació, en els pròxims dies, d'una taula de treball i seguiment a la qual es convidarà als veïns i veïnes de la fàbrica, als grups polítics amb representació a l'Ajuntament, als responsables de l'empresa Componentes i als representants dels seus treballadors, i a les entitats ecologistes. També ha anunciat que l'Ajuntament intensificarà el control d'aquells aspectes que són de la seva competència directa: soroll, olors i protecció de la salut.

 

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Empresa, Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració