Menú

Es lliura el premi literari Andrea Noya "Moments viscuts amb els nostres grans"

Comparteix:
07/06/2019 14:45

El premi promou les relacions intergeneracionals i la sensibilització dels més joves

L'any 2009 es va el crear premi literari en memòria d'Andrea Noya "Moments viscuts amb els nostres grans", impulsat per la família de Joan Gómez i Urgellés, amb el suport de la Regidoria de Gent Gran. Joan Gómez el va crear com a mostra d'agraïment i reconeixement a la seva àvia, Andrea Noya, per l'atenció i cura que va rebre d'ella durant tota la seva vida.

"El poema de la joventut eterna", de Núria Mateo, ha estat el guanyador de l'onzena edició. Iman Zaani, amb l'obra "Yasmin", s'ha endut una menció especial del jurat. Un jurat que ha destacat la qualitat literària de les obres presentades per aquestes dues alumnes de 4t d'ESO de l'Escola El Cim.

L'acte de lliurament del premi s'ha fet aquest dijous al Saló de Plens de l'Ajuntament. El jurat, format per Fina Serra, mestra i activista social; Joan Terol, professor de llengua i literatura catalana; i Joan Gómez, promotor del premi, ha premiat aquests treballs d'entre les obres presentades per alumnes dels instituts Joaquim Mir, Lluch i Rafecas i l'escola El Cim.

El concurs literari en memòria Andrea Noya té l'objectiu de promoure la sensibilització del jovent amb el col·lectiu de les persones grans, a més d'esdevenir un merescut reconeixement a la vellesa.

En l'acte, que va comptar amb la lectura dels dos textos per part de les premiades, l'alcaldessa, Neus Lloveras i la regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà, van destacar l'interès en promoure les relacions intergeneracionals, per tal de visibilitzar aquelles persones que sovint viuen soles i que ja no estan en el centre dels nuclis familiars.

El concurs està adreçat al jovent de secundària de la ciutat, i s'ofereix a través del Programa d'Activitats Educatives (PAE). El format és la redacció d'un text en català, original i inèdit, no premiat en d'altres concursos, amb contingut sobre experiències, moments viscuts o llegats de les nostres persones grans. El premi és de 100€.

Acte de lliurament del premi

Acte de lliurament del premi

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració