Menú

S'inaugura el Casal de Dones Ca la Tomasa

Comparteix:
30/05/2019 12:24

L'acte es farà dissabte 1 de juny a l'espai de trobada d'entitats i col·lectius amb perspectiva feminista del carrer de Bonaire

El Casal de Dones de Vilanova i la Geltrú va traslladar fa uns mesos la seva seu al carrer de Bonaire, número 1, tocant a la plaça Lledoners de La Geltrú.

Aquest dissabte, 1 de juny, el Casal de Dones Ca la Tomasa ha organitzat una festa d'inauguració al mateix local. Serà de 12 a 14 h, amb un vermut obert a tothom i diverses activitats: l'exposició Tomasa Cuevas, art en directe amb l'elaboració d'un mural per part de la il·lustradora vilanovina Irene Garzie, racó infantil, música amb Bullanga Pd's, i venda de marxandatge.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú comparteix amb les entitats de dones de la ciutat la voluntat de treballar per augmentar el coneixement de les possibilitats de transformació social que aporta el pensament feminista. Conscients que donar força a l'associacionisme femení afavoreix la presa de consciència sobre l'equitat de gènere, s'ha treballat en un conveni de col·laboració per a la cessió d'aquest equipament municipal amb l'Associació Bullanga Feminista i l'Associació de dones La Frontissa, com a representants del col·lectiu.

La voluntat és posar a l'abast del sector associatiu espais per a desenvolupar amb qualitat les seves activitats.

Tomasa Cuevas Gutiérrez, que dóna nom al Casal, va arribar a Vilanova i la Geltrú provinent de Guadalajara, havent passat per la presó per la seva lluita antifranquista. En sortir va dedicar-se al recull de testimonis femenins per reescriure la història amb veu pròpia. El Casal de Dones conserva aquest valuós material.

El Casal de Dones, espai autogestionat de trobada i de construcció feminista, està format per col·lectius locals de dones, i compta entre d'altres amb dues associacions impulsores, La Frontissa i Bullanga feminista, que treballen dia a dia per a conscienciar sobre la necessitat que les dones es puguin sentir segures i lliures. Organitzen cursos, cinefòrums, conferències i tasques d'acompanyament per temes de discriminació i violències masclistes. Podeu consultar aquí les accions que es duen a terme des d'aquest espai.

Casal de Dones Ca la Tomasa

Casal de Dones Ca la Tomasa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració