Menú

La primavera s'omple d'activitats per a la gent gran

Comparteix:
02/04/2019 14:35

Es presenta el programa de la Primavera Activa 2019, amb diverses propostes per als mesos d'abril, maig i juny

Arriba el bon temps, i amb ell, la Regidoria de Gent Gran organitza un complert programa d'actes, amb xerrades, passejades, exposicions, festes, concursos, balls o cursos.

La regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà, ha presentat en roda de premsa el programa d'activitats, i ha recordat que "a Vilanova i la Geltrú tenim cada vegada més gent gran, sortosament molt activa, amb bona condició física i psíquica, que té ganes de participar. Prova d'això és que les activitats que es fan al Casal estan sempre plenes. Per això animem a tothom a participar-hi".

Així, aquest dijous 4 d'abril es fa una sortida del cicle de passejades per a la gent gran "A cent cap als 100", que enguany inclouen la modalitat de marxa nòrdica. La primera es farà a Cerdanyola, i la cloenda serà el 15 de maig a Manresa.

Divendres comencen les sessions de berenar - ball per a persones majors de 55 anys al Casal Municipal de Gent Gran, i es faran els divendres cada 15 dies.

La propera activitat és dimecres 10 d'abril a la tarda, amb una actuació del grup de play back del Casal Municipal de la Gent Gran.

Diumenge 14 d'abril comença el "Ballem!", cicle de balls de saló, al Foment Vilanoví. Es faran un diumenge de cada mes de 18 a 21 h.

En el marc de la campanya "Mou-te amb salut. Envolta't de seguretat", es farà una exposició del 23 al 26 d'abril, i dimecres 24, de 15.30 h a 18.30 h, agents dels Mossos d'Esquadra visitaran el Casal per atendre dubtes i consultes.

Per celebrar Sant Jordi, el mateix dimarts 23 es farà una lectura poètica, dimecres 24 es faran danses catalanes, i dijous 25 es farà el concert "A una sola veu", la 14a trobada de corals de gent gran, a l'Auditori Eduard Toldrà.

Dins el cicle de passejades "Coneixem Vilanova", a càrrec de Rafel Jorba, dimecres 24 d'abril es farà una ruta dedicada al mestre Eduard Toldrà.

Dimarts 30 d'abril es farà un concurs de Rummy al Casal Municipal de Gent Gran.

Ja al mes de maig, dimarts 7 se celebrarà la Festa de la Primavera de la gent gran, amb la celebració de la 7a Mostra d'Entitats de gent gran, des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart.

Dijous 9 de maig, caminada a la Masia d'en Cabanyes i esmorzar.

Dimecres 15 de maig, projecció comentada de fotos de la Vilanova d'abans al Casal.

Del 21 de maig fins al 7 de juny es podrà veure al Casal l'exposició "Imatges de Matanzas: història en comú de dues ciutats".

Dijous 23 de maig es farà un concurs de dòmino, i dimecres 29, en el marc del cicle de passejades "Coneixem Vilanova" a càrrec de Rafel Jorba, es farà la passejada "Resseguint el Torrent de la Pastera".

El mes de juny arriben les festes, amb la 4a Sardinada Popular i Ball de la gent gran dimarts 18 de juny a la plaça del Port.

Dimecres 26 de juny les passejades "Coneixem Vilanova" a càrrec de Rafel Jorba portaran els assistents a "Fem un tomb pel cementiri".

I el mes de juliol, el dia 24, hi haurà l'actuació de final de curs del grup de play-back del Casal.

A banda d'aquesta programació, cada dimecres de 10 a 12 h, excepte els dimecres que hi hagi passejades, es fan les tertúlies matinals "Parlem de Vilanova", a càrrec de Rafel Jorba.

Un altre apartat destacat de la programació Primavera Activa són els cursos que es fan al Casal, amb temes tan diversos com anglès, ball en línia, ballzum, bijuteria amb càpsules de cafè, català, castanyoles, labors i costura, lectura d'obres en anglès, manualitats, patchwork, puntes al coixí, flamenc, francès parlat, gimnàstica, salsa i rumba, sardanes, sevillanes, solfeig, teclat o tallers de memòria.

El Casal també acull un espai de trobada per a fer i compartir treballs de punt, ganxet i altres labors, i organitza viatges i sortides.

Entre la resta d'activitats pensades per a la gent gran, destaquen el taller La història a les nostres mans, el préstec de documents de biblioteca a domicili i a hospitals, o les sessions de lectura en veu alta per a persones amb discapacitat visual.

Podeu consultar tota la programació de la Primavera Activa aquí.

La regidora Blanca Albà ha presentat el programa en roda de premsa

La regidora Blanca Albà ha presentat el programa en roda de premsa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració