Menú

El Ple aprova la renovació total de l'enllumenat de la ciutat

Comparteix:
20/03/2019 12:51

El govern retira la proposta de pressupost 2019 després que l'oposició voti en contra la venda de quatre parcel·les municipals

El Ple municipal va aprovar ahir adjudicar a l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA, SECE, la renovació total de l'enllumenat de la ciutat. El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, va explicar que es tracta d'un contracte a 15 anys, que "permetrà adequar totes les instal·lacions de la ciutat a la normativa vigent, adaptant tota la xarxa al reglament de baix consum. L'empresa concessionària implantarà la gestió telemàtica, punt per punt, que permet el control i monitoratge de tota la xarxa". El regidor va recordar la precarietat de l'actual xarxa d'enllumenat públic, "poc sostenible i obsoleta". Algunes de les novetats destacades són un sistema de telegestió que permetrà monitorar les enceses i apagades del servei, el consum i les avaries, la creació de nous punts de llum al carrer, la il·luminació d'indrets on actualment no hi ha enllumenat, i la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat.

El regidor no adscrit Francis Álvarez va voler recordar el mal estat de l'enllumenat actual, va dir que el compromís amb l'eficiència energètica feia temps que l'Ajuntament l'havia adquirit i va afirmar que "les instal·lacions elèctriques de la ciutat fa trenta anys que no compleixen la normativa".

Ariadna Llorens, regidora no adscrita, es va mostrar a favor del nou contracte, tot i expressar els seus dubtes al voltant de la durada, "15 anys és un termini llarg" va dir, i també pel fet que el preu del subministrament elèctric és variable.

La regidora no adscrita Carmen Reina també es va posicionar a favor de la nova licitació, fent un joc de paraules, "sembla que l'enllumenat públic començarà a veure la llum".

Carlos Remacha, regidor del Partit Popular va evidenciar la urgència de la renovació i va criticar l'excessiva durada del procés. "El procediment ha estat etern, molt llarg" va dir Remacha, que es va mostrar esperançat en la ràpida solució dels molts problemes d'il·luminació "que es continuen veient dia a dia".

Per part de Som VNG, Deborah Zimmerman va mantenir l'oposició que el seu grup havia expressat en plens anteriors a la contractació. "Aquesta oferta, en altres circumstàncies, hauria estat considerada temerària", va dir la regidora.

Jaume Marsé, regidor de la CUP, també va argumentar l'oposició del seu grup a la licitació de l'enllumenat, que va descriure com a "molt cara i massa llarga". Marsé va criticar també que amb la concessió s'externalitzin les feines de manteniment.

El representant del PSC, Gerard Llobet, va qualificar la renovació de l'enllumenat com a "molt necessària, perquè des del 2010 que no es fa inversió municipal". El regidor socialista va apostar pel nou contracte perquè "creiem que presenta qüestions innovadores".

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels regidors i regidores de Govern, el PSC, el PP i les regidores no adscrites Carmen Reina i Ariadna Llorens. La CUP i Som VNG van votar-hi en contra i el regidor no adscrit Francis Álvarez es va abstenir.

En la sessió plenària de dilluns també es va debatre la compravenda de quatre parcel·les municipals. Aquesta proposta no es va aprovar perquè el PSC, la CUP, Som VNG, el regidor no adscrit Francis Álvarez i la regidora no adscrita Carmen Reina van votar-hi en contra, i el PP i la regidora no adscrita Ariadna Llorens es van abstenir. Només el govern va votar-la a favor.

La no aprovació d'aquest punt va fer que no es debatés el pressupost 2019. La regidora d'Hisenda, Olga Arnau, va explicar que com que no es podia comptar amb els ingressos de la venda de parcel·les, es retirava la proposta de pressupost.

En l'apartat de mocions el Ple va aprovar amb els vots a favor de la CUP, Som VNG, el PP, el regidor no adscrit Francis Álvarez i les regidores no adscrites Carmen Reina i Ariadna Llorens, la proposta de la Plataforma de Camins Escolars "VNG Ciutat Educadora, per una mobilitat sostenible". El PSC i el govern es va abstenir en la votació. La proposta va comptar amb la intervenció al Ple d'una representant de l'Agrupació per a la protecció del Medi Ambient.

 

Intervenció al Ple en la moció per una mobilitat sostenible

Intervenció al Ple en la moció per una mobilitat sostenible

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració